Idas Mirakel

Vecka 25 (24+0)

 

Ja då går vi in i vecka 25 (24+0), 60% av graviditeten har redan gått, kära nån va tiden går!
Jag känner varje dag hur han utvecklas, sparkarna blir starkare och han ändrar hela tiden på sitt beteende. Mer och mer moget eller hur man ska säga.
Han ”ställer” sig på blåsan och trycker med händerna ut mot magen känns det nästan som. Han har börjat hicka mer och mer och det är en rätt lustig känsla i magen när han gör det, nästan som man känner själv det när man hickar fast någon gör det i min mage och inte lika tydligt då..
Längtar till den 7 dec då vi ska till BM nästa gång för oj va frågor jag har! Var ju 13 veckor sen vi var där och jag vill verkligen ha mitt modersskaps intyg så jag kan börja krångla med min havandeskap som tydligen blir krångligt då jag har två jobb.
Något mindre glamoröst symtom jag har är att jag fått mer och mer finnar, är ju inte mycket som i acne men mer än va jag är van vid då jag sellan får finnar och har även några jäklar på bröstet och ryggen som jag aldrig har annars. Lite gaser har även börjat infinna sig 😉
Några foglossningar har dock lyst med sin sköna frånvaro, trodde jag kände av det förra eller om det var för förra helgen men är dock inte så säker för de gjorde inte så ont som alla säger och dessutom har jag inte känt av det något mer (peppar peppar).
Ja ne men annars rullar allt på som vanligt, även om veckorna flyger förbi så känns det inte som det händer så mycket med graviditeten magen växer inte tycker jag men alla säger att jag blir större, men i min mage är det ju självklart annorlunda, där är det väl värsta tomteverkstaden 😉

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.
Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 800 gram.
Längd ca 35 cm från hjässa till häl.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

Lilla lilla bebis va stor du börjar bli! Mamma och pappa älskar dig❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats