Igår bakade jag och Collin kvargbullar när Alex tog en tupplur på soffan.
Riktigt enkla bullar utan socker och riktigt smarriga när man precis tagit ut dem ur ugnen så smöret smälter, en skiva ost på det och ett glas mjölk. Mums!
Riktigt enkla bullar utan socker och riktigt smarriga när man precis tagit ut dem ur ugnen så smöret smälter, en skiva ost på det och ett glas mjölk. Mums!
Dock gjorde jag lite fel för jag läste mandelmjölk i receptet men det skulle ju va mandelmjöl så jag tog vetemjöl och hällde i en gnutta av mjölken i stället 😉
Collin tyckte det var spännande att få vara med och baka. 🙂
Recept:
3 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl (eller som jag vetemjöl med lite mandelmjölk i)
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm bikarbonat
0,5 tsk salt
250 gram kvarg.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt kvargen. Gör 6 bullar och lägg dem på en plåt och dekorera med valfria frön.
In i ugnen i 20 min och sen är de klara 🙂
Både nyttiga och goda 🙂
Intressant recept! Tack för tipset!
Lät gott och enkelt! Ska prova till helgen! 🙂