Idas Mirakel

Barnmorskebesök…

20130102-122807.jpg

Kom nyss hem från barnmorskan och en snabb sväng på ICA.
Var helt slut på allt det livsnödvändiga här i hemmet som kaffe och smör och mjölk! Hur ska man överleva utan det?
Allt såg fint ut hos BM idag, magen hade växt, (det behövde hon dock inte säga för oj va de börjar märkas att den växer så det knakar). Sf måttet var 29 tillskillnad mot 26 som det var förra gången. Sockret låg på perfekta 5,1 och trycket var lite högre än sist men ändå helt ok 132/81. Stressade rätt mycke för att va i tid så det berodde väl kanske på det då..
❤-slagen låg på 148 och jag fick reda på att jag har blodgrupp A + och är RhD positiv vilket är bra för då slipper jag sprutor och att vi tar prov på bebisens navelsträng sen..
Angående varför Alex inte fick hänga med idag var för att dom alltid vill träffa den blivande mamman själv för att ställa frågan om det förekommer våld i hemmet.
På ett sätt är det jätte bra, inte vågar man berätta när partnern är med men det kan ju va åt andra hållet också, det kan ju va mamman som är den som är våldsam.
Som fina Hanna ifrågasatte igår när jag skrev om detta så borde faktiskt man ha ett möte av något slag med pappan där han är själv han me.
Men men så är det och det är väl bra ändå att de ändå försöker fånga upp endel av den våld som försegår bakom stängda dörrar..
Nehe nu ska jag återgå till att hänga tvätt i den segaste takt jag kan för att inte få för jobbiga sammandragningar..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Martinique

    Ett sånt möte har jag aldrig varit på eller min man har alltid varit välkommen. Det måste vara olika från kommun till kommun. Detta är vår tredje graviditet och dom har aldrig nämnt något.Men jag kan tänka mig att det kan vara bra för jag ser ofta invandra kvinnor på vår mvc som alltid har med sig sina män och dom pratar mer med barnmorskan än vad kvinnan gör och i vissa kulturer är ju misshandel otroligt vanligt.

    1. idasmirakel

      Ne de va va fler som reagerade på att han inte fick va me denna gång men på ett sätt är det bra tycker jag, det kan ju faktiskt fånga upp nån kvinna nån enstaka gång som verkligen berättar och då är det ju värt det. Ja men precis och de kan ju inte göra olika för olika par bara för att barnmorskan känner att detta är ett ”risk” par utan då är det bättre att dom frågar alla..
      Men va kul med tre! Grattis! Fullt upp då?
      Massa kramar!

stats