Idas Mirakel

Gravid vecka 32 (31+0)

Tisdag och ny vecka som vanligt.
Vecka 32 (31+0) är det närmare bestämt.
Idag är det nio veckor/ 62 dagar kvar till bebis kommer, eller ja tills han är beräknad.
Jag har ju planerat att han ska dyka upp 3 veckor för tidigt.. 😉
Det känns verkligen att han väger två kilo nu då det är tungt nedåt. Magen är tung och jag går mer och mer fram åt lutad. Denna vecka har det nog inte hänt så jätte mycket, när jag vilar på soffan på dagarna så får jag ont i bäckenet, antar att det är foglossningarna som känns mer då.
Är vaken på nätterna och då sparkar min prins som mest, han kan sträcka på sig och spjärna emot så hårt att det gör riktigt ont när han kommer åt villa organ eller nerver eller annat smått och gott där inne. Ibland känns det som att han är så stor att jag inte får plats med maten eller drickat i magen så det kommer upp ibland, eller har inte spytt än men känns som de är väldigt nära och de är i munnen och vänder typ. Tur jag slipper illa måendet iaf..
Inga bristningar än så länge vilket jag är glad för, hormon randen över magen blir allt tydligare och än så länge har jag även sluppit att naveln ploppat ut.
Det känns som att bebis har fixerat sig, jo jag vet det är lite tidigt och han kan ju fortfarande flytta på sig men han har legat och sparkat på exakt samma ställe där jag har en leverfläck nu i säkert två veckor utan att byta läge..
Känns även att det är rätt trångt för mina organ nu, det blir bara jobbigare att andas och jag får hjärtklappning allt oftare..
Längtan är enorm…


Tycker att magen har blivit lite högre nu än förra veckan, har burit rätt lågt innan har det känts som iaf..

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.
Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Åh vad roligt med en gravidblogg till som är beräknad i samma veva som oss. Vi har BF 11/3 och längtar ihjäl oss. Men tiden går fort ändå alltså! Fin mage du har 🙂

    1. idasmirakel

      Va kul! Ja de är svårt att tänka på något annat nu när de börjar närma sig.. 🙂
      Visst går det skit snabbt samtidigt som dö sakta!
      Tack va söt du är, och desamma! 🙂

    1. idasmirakel

      Oj ja se där då kan de ju faktiskt va som så att han är det för han har inte ändrat sig på säkert två veckor och sparkar på samma ställe hela tiden.. 😉

  2. Tina

    Grattis till ny vecka, 63 dagar kvar för mig så jag vet exakt hur du känner just nu. Hoppas också att vår Prince kommer 3 vecka innan , orkar och vänta till vecka 40-41.
    Kram

    1. idasmirakel

      Haha ja verkligen, även om det är mysigt och man trivs som gravid så längtar man ihjäl sig efter att få se bebisen och man vill ju väldigt gärna
      ha tillbaka sin egen kropp.. Va kul grattis till er lilla kille! 🙂
      Kram kram.. 🙂

stats