Idas Mirakel

Diciplin efterlyses!

Har varit hemma för att plugga hela dagen och det har gått sådär. Motivation finns, det gör den, och mycket dessutom. Jag är sjukt taggad att klara av kurs för kurs för att nå mitt mål och lära mig nya saker inom mitt yrke. Så motivationen är det inget fel på men disciplinen lyser med sin frånvaro.
Jag kollar telefonen, svävar iväg i skallen och dagdrömmer, jag läser men inget går in och jag ”snabb” sätter igång en diskmaskin.
Jag blir så trött på mig själv!
Boken är som sagt på engelska och obota svår att läsa. Engelska ord är lätt att läsa, men svår fackspråk psykologi med en underliggande djupare mening i varje stycke är svårare.
För att riktigt förstå texten måste jag översätta rätt ofta och det gör att allt tar så vederstyggligt lång tid.
Som ni kanske förstår har jag inte jätte mycket tid till bloggen just nu.

Men jag tänkte visa er hur fin Collins lilla docksäng blev.
Sängen var mörk trä med en hemsk blå randig madrass som sett sina bästa dagar. Sängen fick han av min mormor och den har lekts med av både mig, mina systrar men även min mamma 🙂

IMG_5587.JPG
Lakanet går att ta av och tvätta medans täcket och kudden tvättar man hela 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annelie

  Usch psykologi, det var den tråkigaste kursen tyckte jag. Men det är ju såklart olika. Gud vad jobbigt att ha boken på engelska. Kan du inte ta en på svenska ist? Faktan är ju densamma.

 2. Anne

  Känner såå igen mej från studietiden! Enda som fungerade för mej var att åka till biblioteket och läsa, där kunde man inte göra mycket annat.. =)

 3. Maria

  Mitt bästa pluggtips är att planera hur många sidor en ska ha läst och vilken dag, på så vis blir det överskådligt vad du behöver hinna med och NÄR.

  Jag kommer ihåg hur svårt det var att plugga när en satt hemma, därför är mitt näst bästa tips att plugga antingen på högskolan/universitetet eller på något bibliotek. Då kände i alla fall jag att en gör det en ska så fort en kan, för att just få åka hem. O då hjälper planeringen till för att en ska inse hur mycket en måste ta ikapp om det inte görs…

  Psykologitermer på engelska är för övrigt ingen höjdare… Läste bara lite under min utbildning med usch för krångliga facktermer på fel språk 🙁 Lycka till 🙂

  1. idasmirakel

   Maria och Anne. Tack snälla för era tips! Får nog ta mig i kragen och åka in lite oftare. Det är ju så surt bara när man har 30 minuter enkelt väg att åka med bil, plus att parkering kostar så man blir ju inte så sugen.
   🙂

stats