Idas Mirakel

Inskolningen hittills

Tjoho idag körde vi andra dagen på Collin inskolning på förskolan. Jag hade egentligen inga förväntningar alls på hur det skulle gå men ändå kände jag att detta troligtvis kommer gå fint för Collin.
Han har alltid varit en social kille men ändå mammig när han slår sig, blir trött eller hungrig, vilket vi än inte har kommit till.
Första dagen vi kom dit så stannade vi ute direkt för det var brandlarm test just den dagen vilket inte var så passande för de små så vi stannade ute.
Jag satt nog på huk med Collin mellan mina knän i Max 3 minuter som var lite blyg innan förskoleläraren sa traktor och då kastade han sig i hennes famn och ville bli upplyft.
Haha så himla söt!
Likadant idag, Collin stod och höll i mig i kanske en minut innan han släppte all blyghet och började leka med de andra barnen och ty sig till förskoleläraren.
På hela tiden vi var där så kollade inte han på mig en enda och gång och när vi skulle gå skrek han NEJ! och blev jätteledsen.
Förskoleläraren sa till alla barnen (igår var dem 6 barn och idag 8 barn, lagom!) att det var fruktdags. Collin ville först inte lämna lekrummet men hängde med till bordet och givetvis villa han att förskoleläraren skulle bära dit honom så han ställde sig framför henne med armarna upp och började stampa.
Hihi det är verkligen roligt att se!

Jag förstår givetvis att det bara är den enkla delen vi övar på nu, när han bara ska leka och äta frukt och att det är att bli lämnad tidigt på morgonen, äta, sova och slå sig där som är det svåraste men förskolelärarna sa att han var duktig som gick ifrån och lämnade mig på en gång och att endel barn kan sitta som fastklistrade vid sina föräldrar länge.
Detta tackar jag alla våra mammagrupper för!
Att han är van vid att vara i barngrupper och vet att han ändå är trygg, det är så skönt att vi har övat på detta så länge!

IMG_4575.JPG

IMG_4574.JPG

IMG_4573.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats