Idas Mirakel

Leka själv på dagis

Idag har vi varit på dagis efter några dagars uppehåll.
Collin han ville ha kossan och tutten med sig in när vi kom dit men släppte den så fort vi kom till grinden in till lekrummen.
Efter det så hade han för fullt upp för att ens kolla åt mitt håll.
Efter en timme och fruktstunden bytte en fröken hans blöja, klädde på honom hans ytterkläder och sedan gick Collin utan en sur min ut tillsammans med de andra barnen utan att ens märka att jag inte var med.
Smidiga unge!
Tänk va skönt att det hittills (ja jag räknar med att det kommer något bakslag) har gått helt smärtfritt.
I morgon ska jag klä av honom leda in honom och sedan säga hej då och sedan ska han vara där ensam till klockan 12.
Ja han ska först leka en stund, sedan äta frukt, leka ute och sedan är det lunch vid halv 12 och när de ätit klar ska jag hämta min gullunge.
Fröknarna säger att han är en väldigt social kille som är väldigt framåt så han kommer klara detta fint.
Hoppas hoppas de har rätt 🙂

IMG_4589.JPG
En busunge med pappas ”eps” i fredags efter kalas hos sin kompis Eddie som fyllde 1 år 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Roligt att det går bra för er kille och att han verkar trivas 🙂 Trygga föräldrar, trygga barn brukar vi alltid säga 😉

  Men snälla, du som har så många läsare kanske kan försöka hjälpa oss fröknar och förskollärare att ändra synen på att vi bara leker och byter blöjor och höja vårt yrkes status genom att använda ordet förskola istället för dagis?! Vi läser många år på högskolor/universitet och är faktiskt utbildade lärare. Hade varit guld värt 🙂

  1. idasmirakel

   Maria: hihi ja jag vet det har bara hängt med. Jag säger nästan bara förskolan men till Collin säger jag dagis av någon anledning 🙂
   Jag som läser till sjuksköterska kommer nog inte heller tycka att det är kul om man blir kallad ett vårdbiträde 😉
   Jag ska bättra mig 🙂
   Kram!

 2. Ida

  Oskar har trivts från första stund och har bara varit ledsen en gång när jag lämnat och då hade jag jobbat helgen innan och knappt träffat honom så det var inte poppis alls men han hade slutat gråta direkt när jag gick. Det kommer nog gå lät som en plätt för Collin med så njut av några timmars ledighet och känn dig trygg med att hm har roligt och har det bra 🙂

  1. idasmirakel

   Ida: åh va härligt att det gått så smidigt för er också!
   Man hade ju förberett sig på det värsta men ändå tänkt positivt så det är skönt att man får det smidigt 🙂

 3. Emma - mamma till Linnea

  Åh vad härligt att det går bra!! Det där med bakslag behöver inte heller komma. Jag upplever Collin som en trygg individ som gillar att vara bland andra barn och vuxna. Min dotter är typ två-tre veckor äldre än Collin. Hon har gått på fsk i cirka 2 månader och stormtrivs. Vi har haft 2 katastrofala lämningar och en gnäll lämning. Annars tjuter hon av glädje. Hon är just nu inne i en separationsfas, hon vill helst inte bli lämnad av oss föräldrar när vi väl kommit hem och världen går under när vi åker från mormor och morfar.
  Min dotter är också trygg i sig själv och sina relationer till de runt omkring sig. Hon har också känt sig trygg på fsk sen dag 1. Samtidigt som hon känner att vi är trygg med pedagogerna.

  Ja alltså det jag ville säga är att jag tror att Collins personlighet och upplevelsen att han också är trygg i sig själv och sina relationer för att han kommer vara en liten gldjespridare på fsk.

  Kram

stats