Tänkte bju på ett middags recept som är dö gott och rätt smidigt.
Du behöver:
– 1 kg kycklingfile som du delar i 3 bitar på längden och steker till.
-1 kruka basilika (hacka)
-1 ask körsbärstomater (dela på mitten)
-Svarta oliver (dela på mitten)
-2dl grädde.
-4dl lätt creme fraiche.
-1 burk tärnad feta ost.
-1-2 vitlöksklyftor.
-Salt och peppar.
-10-15 soltorkade tomater (hacka eller dela)
Så här gör du:
Stek kycklingen så den är genom stekt. Lägg den sedan i en ungnsform som du smort med smör. Lägg på den hackade basilikan, delade tomaterna och de delade oliverna.
Blanda sedan ihop i egen skål grädden, creme fraichen, fetan vitlöken, salt, peppar, de soltorkade tomaterna och häll över lite olja från de soltorkade tomaterna och blanda ihop allt detta.
Sedan är det bara att hälla på blandningen över kycklingen och in i ugnen i ca 20 min på 225 grader.
Serveras med ris eller klyftpotatis och är rätt smidigt om man vill förbereda dagen innan och bara slänga in i ugnen när gästerna kommer.