Idas Mirakel

Några kvälls tankar

20140323-215927.jpg
Alltså ibland bubblar det bara över av åsikter, provokation och dumhet.
Jag är medlem i en föräldra grupp på ansiktsboken där det när jag gick med i gruppen var glada trevliga föräldrar som behövde tips och gav varandra råd.
Nu är det ett åsiktsforum där alla bombar ut åsikter och laddade frågor dyker upp i flödet minst en gång i timmen.
Frågorna kan vara är det okej att ta hål i öronen på sitt barn?, här ammar vi va vi vill! (alltid med tillhörande bild) , va tycker ni om min son i rosa blommig jacka?
Och ja jag tycker att dessa frågor är intressanta och jag är emot att ta hål i öronen på små bebisar, jag ammade flera gånger mitt framför folk som verkade störa sig och min son får gärna ha alla fina färger på sig men kom igen!
Visst tycker jag att det är bra att endel frågor uppmärksammas men varför måste vi vara så hårda mot varandra, hota och anmäla för en mamma ammar sitt barn? Eller varför måste någon störa sig på att en pojk har en rosa jacka?
Och varför ens fundera på att fråga vad folk tycker om att man tar hål i sitt barns hud när man får 98% negativa svar?
När jag får syn på dessa diskussioner är det ofta över 150 kommentarer och då orkar jag aldrig läsa alla men de kommentarer jag läser är ofta riktigt otrevliga och de som kommenterar är egentligen inte villiga att ha en konversation utan bara vräker ur sig saker angående hur lämpad tråd startaren är som förälder.
Jag har lärt mig massor i dessa forum och blir puschad att tänka ett steg längre i min roll som förälder vilket jag tycker är jätte roligt.
Endel saker jag läst har gjort att jag tagit lättare på och endel jag läst är tvärtom.
Jag tycker bara man kan försöka respektera varandra och varandras åsikter, vi är alla olika och därför tycker vi olika och olika saker passar just oss.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Men usch, att de är så himla hårda mot varandra?? Om man nu verkligen tycker att nån är ute och cyklar i sitt föräldraskap och faktiskt vill få denne att fundera över vad den gör och varför finns det ju bättre sätt att uttrycka sig på för att kanske få en konstruktiv diskussion istället.

 2. Dessie - en hjärtebarnsmamma ♥

  Tror att vi är med i samma grupp, och jag orkar inte med såna inlägg som bara är där för att provocera! Visst är det intressanta frågor men jag hade hellre diskuterat dem face to face istället för på ett forum där man inte ens vet om de som kommenterar verkligen står bakom sina åsikter..

  Ha en myspysdag!
  (psssst, kommentera gärna tillbaka i min blogg så slipper jag leta svar hela dagarna..)
  Kraaam
  Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥
  http://blogg.alltforforaldrar.se/dessie

 3. Jennie - mamma till Leonard

  Jag är med i gruppen ” instagram mammor” på Facebook. Där tar vi upp frågor och annat kul mellan himmel och jord men där respekterar vi varandras åsikter hela tiden. Man få självklart säga sin åsikt men vi hoppar lixom inte på varann.
  Vi punschar och peppar varandra nästan hela tiden. Älskar den gruppen pga den respekt och hjälp man får därifrån. hade de blivit tjafs och påhopp efter varje gång någon ställt en fråga hade jag dragit mig ur den gruppen. Vi dömer ingen och man kan verkligen berätta ALLT för den gruppen. Kan vara om sitt förflutna eller vad som helst. Så skönt. Sen är vi typ bara 200 medlemmar där vilket gör att man lär känna varann bättre och förstår varann bättre i vissa situationer 🙂

  Kram

stats