Idas Mirakel

När plugget går dåligt

Jag en glad tjej som inte tänker för mycket och ser lätt på livet. Jag grunnar lixom sällan på något vilket jag tror ibland gör att jag ”skonas” från att må dåligt.
Skolan är något i mitt liv jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Jag hade nästan gett upp drömmen om att bli sjuksköterska och börjat nöja mig med att vara undersköterska (jag älskar dock att va uska oxå och underskattar aldrig det underbara yrket!) när jag helt oväntat fick bra på ett högskoleprov och kom in.
Så jag har inte en ändå gång under mina terminer jag studerat varit omotiverad eller tyckt att det är tråkigt.
Visst har vi mindre roliga kurser som den vi läser nu ex men jag ser det som ett steg som måste tas för att jag ska nå mitt mål och då bekommer det mig ej.

Men igår och idag har Collin gått på föris 8-16 för att jag ska tentaplugga till en tenta som är den 31/3 och för att jag ska slippa sitta med plugget under påsk och Collins 3 års dag.
Men det spelar ingen roll hur mycke jag har läst dessa två dagar så är det tomma ord.
Inget går in och när jag läst tre rader så har jag helt glömt vad det ens handlar om.
Det är så galet frustrerande och på en gång sätter mitt förbannade dåliga samvete in att jag inte får något pluggat och Collin går så långa dagar på föris.
Jag blir tokig på mig själv att jag inte får något gjort och att jag tänker så, för jag gör mitt bästa. Jag vänder alltid ut och in på mig själv och plugget som är det 3dje viktigaste i mitt liv just nu förutom Collin och Alex.
Dessutom vill jag verkligen plugga för att kunna det sen. Det är så många som lär sig för att klara examinationen men sen då?
Ne så vill inte jag göra, men allt blir en balansgång.

image
Alex han gick på hockey med jobbet ikväll. De bjöd på mat och allt så han kom inte ens hem emellan. Jag som egentligen skulle på tisdagsträningen som jag alltid går på hade fått ett erbjudande av min ena syster och Collins morfar-Henke att de skulle ha hand om honom men när allt blev så omständigt så blev det inte så. Vi blev bjudna till dem i stället för mat så jag får ta nya tag med träningen nästa vecka när jag tjurat klart 😉
image
Va gör ni när hjärnan låser sig mitt i plugget? Några smarta tips?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Felicia

  Hej!
  Jag läser också till sjuksköterska, tar examen nu i juni. Världens bästa utbildning och jag ser så framemot mitt framtida yrkesliv!! 🙂
  Jag har som största motivation att allt jag gör i skolan nu kommer att gynna mig senare i mitt arbetsliv. Jag har också läst kurser som är otroligt tråkiga och och jag fattade ingenting, då provade jag på att byta pluggmiljö. På ett cafe är det omöjligt för mig att få pluggro, det är otroligt stimmigt plus att det är sjukt dyrt att fika (hehe), så jag drog slutsatsen att jag vill ha lugn och ro! På bibliotek är det oftast lugn och ro och nästan alla bibliotek har tysta studierum, dessutom så började jag plugga med mina kurskamrater. Har alltid trott att jag är en som pluggar bäst ensam men det är inte alltid så. När det är en skriftlig salstenta så gynnar det mig att plugga med någon annan men vid hemtentor skriver jag hellre ensam.
  Sen så bestämde jag mig för att ge mig en belöning när den tråkiga kursen var slut!
  MEN det viktigaste är att du hittar ditt studiesätt, jag har bytt ett flertal gånger under utbildningen och det jag körde på från början funkar inte nu.
  Stort lycka till med skolan och tänk att du kommer att ha världens bästa jobb när du är klar! 😀

  1. idasmirakel

   Felicia: tack snälla för peppen och tipsen! Fortsätter det så ska jag absolut testa bibblan, för jag måste också ha tyst runt ikring mig. Samtidigt är det svårt att åka iväg för då får nav dåligt samvete för att hunden sitter själv hemma när jag lika väl hade kunnat sitta med henne. Haha usch det där samvetet!
   All lycka till nu när examen närmar sig 🙂 vet du vilken avdelning du ska vara på sen?
   Kram 🙂

 2. Linn

  Jag tänker att det är bättre att bara göra något i plugget än inget alls, för alltid sätter sig något. Jag brukar sitta och skriva av tex power points och egna anteckningar. Enkelt men konkret och man måste lite mer förstå vad man läser för att kunna skriva! Hoppas tentan kommer gå bra! Vi har också tenta nästa vecka, hu och puh! Lycka till!!

  1. idasmirakel

   Linn: tack snälla du! Det kanske är dags att börja ändra plugg stil och testa andra sätt. Vi har ju inte skrivit en tenta på typ ett år! Men blir ju lite lat och tappar tenta-pluggstänket efter ett tag med hemtentor 😉
   Stor kram på er och lycka till på din tenta!

stats