Idas Mirakel

Onsdag

Jaha man ska väl inte gnälla på fint väder men det var ju inte mulet idag så inte hann jag med så mycket praktisk mer än att njuta i solen, äta god mat hos svärföräldrarna, kika på Collins lilla söta kusin som inte heller är så liten längre, bli bjuden på mat hos min mamma, fått kläder och hoppgunga till Collin, ätit glass i kvällssolen ja det är väl dumt att klaga hihi 😉
Denna kväll avslutades som vanligt med doppyssel så jag har inte mycket tid över för bloggen just nu.

Collin har jag inte skrivit om så mycket vad som händer just nu men oj va det händer mycket!
Han är mycket gladare och mer lätt road än innan, nöjer sig allt oftare att ligga ensam på en filt och tala vid sina vänner i gymmet och är inte alls så sällskapssjuk på dagen. Goa unge!
Däremot har vi en mammagris på kvällarna allt oftare och blir allt mer mammig.
När han sa lägga sig och är ombytt med ny blöja och mätt mage och väldigt trött så går det inte med pappa det ska bara va mamma. Han skriker som om man hade klämt honom i dörren och tårarna nästa sprutar men så fort man får komma till sin mamma blir han tyst på en gång.
Detta är oftast när han är övertrött och visst ibland funkar det med pappa men inte ofta längre.
Lite konstigt att det går mer åt det hållet nu när Alex är hemma och tar mer hand om honom än va han gör när han jobbar på dagarna.
Likadant är det när han är överhungrig och övertrött och vi ska mata honom med pumpad bröstmjölle så vägrar han äta när Alex matar men på dagen går det oftast bra.
Vi kämpar på sådan ska vänja sig mer vid att han kan få mat från andra än mig och att pappa ska kunna lägga honom också.
Är era 4 månaders lika mammiga?

20130724-110823.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S.

  Oftast blir det lättare för A att komma till ro hos mig eftersom jag helammar och vi aldrig flaskmatat, oftast är det bröstet som funkar snabbast. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det är svinjobbigt när han blir så ledsen hos nån annan, modersinstinkterna slår till och jag vill helst ha honom hos mig då men försöker lägga band på mig och ge pappa en chans med 🙂

 2. Stephanie

  Så var min adrian ett tag också ( han är 1 vecka äldre än collin ) , hos pappa Adam betyder det mer lek hos så han skratta bara (och ibland ledsen också) åt honom när han fick flaskan, men efter ett par ggr började han acceptera det mera och nu njuter han av att bli matad av pappa också… 🙂 Hans mormor får också ge honom , men han tkr att det känns konstigt när min syster ska ge osv, men vi försöker låta honom äta hos flera för att få honom att förstå att man kan få mat hos andra, och självklart på hans villkor, vill han inte så vill han inte..

 3. Helena

  Alice är också otroligt mammig, men att äta hos pappa går fint! Men när hon är ledsen så är det bara jag som kan få henne glad. Hon var dock mer mammig för kanske 2 veckor sedan så jag hoppas att det är fasen som spökar och att hon snart passerat det

 4. Martinique

  Wintra kan vara lika mkt hos Tim som hos mig, Caspian var oxå sån. Men Mirabelle hon kunde bara vara hos mig, ibland gick det bra hos mormor. Men Tim skrek hon av jämt. Men å andra sidan så har hon blivit pappas flicka nu. Hon blir helt förstörd om Tim inte är hemma till att pussa henne godnatt, det är Tim som ska trösta henne och är hon sjuk är det bara Tim dom gäller. Barn brukar ha perioder där dom byter vilken som är favorit föräldern. Caspian är inne i en period där han absolut inte vill sova jämte Tim om han kommer in på nätterna. Då duger bara jag och det är jag som ska läsa godnatt sagan.

stats