Idas Mirakel

Pysventil

20130522-000747.jpg

Måste tipsa er som har bebisar som har ont i magen pga gaser om denna pysventil.
Vi hade minifom till Collin innan men tyckte inte det hjälpte utan han kröp ändå ihop av smärta och det var rätt ofta speciellt vid mat.
Så kom jag på att i en babybox vi fått fick man med en sån pysventil och testade den.
Nu har vi använt den i 5-6 dagar och det är verkligen en helt ny unge!
Visst han gnäller pga av hunger, trötthet och missnöje men inte pga magsmärtor längre såååå skönt!
Så nu har vi nästan aldrig en gnällig bebis längre!
Ventilen stoppar man upp i rumpan och då ska de pysa till och då är det klart, är Collin sur efter matning så byter vi blöjan och pyser honom så blir han nästan alltid glad efter!
Så har ni bebisar med magont så testa! De finns att köpa på Apoteket.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Soffipropp

  De här med att pysventil förslappar ringmuskeln är bara bullshit. Det finns inga vetenskapliga belägg för det över huvudtaget. Du får olika svar beroende på vilken bvc tant du frågar. Jag har använt pysventil flitigt på min son då han har stora problem med att få ut just fisarna. Massera magen och pys gärna samtidigt. Använd olja på spetsen så den går lätt o föra in. Rör gärna ventilen, inte ut och in men åt sidorna och upp o ner. Ibland gömmer sig fisarna i tarmfickorna. O ge det en liten stund. En bebis som tillslut slutar skruva på sig har oftast inga fisar kvar.

  Min systers son hade ännu mer besvär. Pysventilen användes flitigt fram tills sonen var 6 månader. Idag är han 11 månader och både fisar och bajsar utan problem.

  Så för guds skull. Pys era barn om det behövs! Och glöm inte rapa dem! Det är ju där luften kommer in. Det finns ett hjälpmedel så varför inte använda den.

 2. Ylva

  Åh, du räddade vår kväll igår med detta inlägg 🙂 Har en liten dotter på 7 veckor med kvällskolik och vi har provat allt! Läste om denna pysventil och kom på att jag också hade en från en gratisbox och vi testade och på 10 sekunder blev hon nöjd och en helt ny bebis! Så tack för att du påminde mig 😉 hihi

  Kan ju även säga att du har en sån himla mysig blogg 🙂 hihi
  Kram på dig!

  1. idasmirakel

   Ylva: va kul hoppas de gick bra! Jo de är super att ta till när inget annat du funkar. Tack snälla söta du! 🙂

 3. Sofia

  Måste också prova, min lilla Alva har också en sådan där gnällperiod på källen och pruttar och har sig. Hoppas att det fungerar !!

 4. Malin- Collins mamma

  Haha, måste bara berätta. Min mamma ringde mig, hon bara: Malin, du vet, Ida, hon med andra Collin, hon skrev på sin blogg om pysventiler! Det kan du ju testa!” Jag bara: Jaaa, jag läste det! Haha, så hon är också en trogen läsare ;D

  1. idasmirakel

   Malin: hihi men va kul! 😀
   Så roligt! Ja men de måste du testa! När de blir som värst är de super bra att ta till så de får ut de elaka pruttarna.. 🙂
   Lycka till fina du! 🙂

 5. Malin- Collins mamma

  Oh, tack för tipset! Min Collin har en gnällperiod mellan 19-23 och jag är nästan säker på att det är gaser för inget gör honom nöjd. Ska nog testa en lite pysis nästa gång!

 6. amanda

  Åååh pysventilerna! Det var räddningen hemma hos oss när joline var som minst. En riktig gasig liten unge var det minsann.. dom är verkligen superbra!

 7. Tove

  Åh Ida, jag kan själv irritera mig över alla idéer och förslag man får av alla men jag måste bara informera dig om vad min BVC-sköterska sade om just pysventil. Den ska alltså bara användas i enstaka fall ibland då den annars kan förslappa ringmuskeln och förslappa musklerna däromkring. Alltså inte flera ggr om dagen och inte varje dag. Kanske du kan prova magmassage, magdroppar från Semper, ligga på mage så gaserna självmasseras ut? Jag hoppas du Inge misstar mitt inlägg för ett jag-vet-bäst inlägg, Ville bara berätta vad sköterskan sade och varnade för. Ha en fin onsdag!

  1. idasmirakel

   Tove: ne de är okej lite tips måste man ju hela också. 😉
   Vi använder de enligt förpackningen där det står max tre gånger per dag men vi använder de bara när han verkligen behöver hjälp att få ut de som när hela magen bubblar så man kan känna de med handen och han har ont. Har även frågat på Apoteket och de säger att de är helt ofarliga och de är även godkända enligt läkemedels verket men ska ändå fråga min BM om de ifall att.
   🙂
   Kram på dig och detsamma!

stats