Idas Mirakel

Sommareftermiddagar

Att vädret kan man då inte klaga på denna månaden iaf!
Det var lite svalt när vi åkte till föris på morgonkvisten men så fort klockan blir lunch är bilarna i hemtjänsten kokheta!
Tur jag bara jobbade till 12 idag och likaså imorgon 😉

Collin har haft en toppendag på föris, förutom att han blivit biten igen. 🙁
Man får så ont i magen av att få höra och se hur ont han har haft/ har. Det blev ett riktigt fult bett över hans lilla axel. Det var inte samma barn som han blivit biten av de andra gångerna, vilket givetvis inte spelar någon roll vem det är.
Men jag kan inte låta bli att fundera över om han efter att ha blivit biten några gånger nu, helt plötsligt ”kan komma på” att man kan bitas när man blir riktigt arg?
För det måste som förälder va lika jobbigt att veta att ens barn blivit bitet som att veta att det har bitit ett annat barn.
Några tips på hur man pratar om händelsen med en 2,5 åring?
image
När pappan kommit hem från jobbet idag stod en fikakrog redo för en eftermiddag på Uddebostranden.
Jag hade packat vattenmelon, blåbär, hallon, smörgåsar, kaffe och puffits.
Collin som nu mer badar som en blådåre var i vattnet tills han blev blå och vi var tvungen att åka.
Gossen kom i säng lite för sent men vi har iaf börjat ställa om klockan 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Poängterar bara att han aldrig bitit ett annat barn, men vi försöker pränta in stopp-tecknet stenhårt som ett ”bra” sätt att säga ifrån så att han inte ska få för sig att börja bitas som andra barn, typ 🙂

  1. idasmirakel

   Maria: åh tack snälla!
   Vet att pedagogerna på Collins förskola just försöker lära dom stopp och tydligt visa med handen.
   Det har jag tyckt verkar jätte bra men inte tänkt på att införa det och träna på här hemma.
   Ska absolut försöka träna hemma också.
   Tack snälla för tipset! 🙂

 2. Maria

  Min son har blivit biten tre gånger, varav de två senaste var två dagar i rad!! Han var då en ganska ängslig unge o var lite utsatt så vi har jobbat mycket på att lyfta honom o lära honom att han inte alltid behöver vika sig. Gällande bitandet är vi fortsatt stenhårda med att man inte får ta till våld när man blir arg. Vi använder oss av stopp-tecken. Både när han blir arg på oss föräldrar, eller när ett annat barn tränger sig på honom så tränar vi på att sätta upp handen o tydligt säga NEJ. Bitandet kan ju vara ett sätt att kommunicera, så därför försöker vi lära honom stopp-tecknet som metod istället. Vi använder oss av exempel i olika böcker o även rivmärken från katter på mammans jobb (djurklinik) som exempel på tillfällen då någon sagt nej. Det här blev långt men så har vi tänkt då jag hade samma oro 🙂

 3. ylva

  Min upplevelse är att det ofta handlar om små barn eller barn som inte har så lätt att uttrycka sig verbalt. Då när det känner sig trängda och inte kan hantera en situation bits de istället. Om ett barn bits är det viktigt att pedagogerna ”punktmarkerar” barnet, är nära dem och ser signalerna så att de kan ingripa innan de bits och vägleda barnen i situationen. Min upplevelse är att det då brukar ”gå över” ganska snabbt. 🙂

 4. Elin

  Å det är inte lätt med detta bitande! Stackars Collin! Våran son blev också riktigt fult biten när han var liten och då ringde jag sjukvårdsupplysningen som uppmanade mig direkt att ringa tillbaka till förskolan och höra med dom så det barnet som bet inte hade någon smitta eftersom människobett kan vara riktigt farligt ibland. Barnet hade ingen smitta och allt var lugnt, men det var skönt att jag frågade. Det kan vara bra att veta så han inte blir sjuk. Kram på er!!

stats