Idas Mirakel

Stadsbesök, bad och högskolesvar.

Oj va snabbt denna helgen gått.
Jag har varit ledig torsdag-söndag och ska nu jobba min sista vecka innan vår semester kan börja.
I torsdags var vi inne i stan med tant Elin en sväng för några inköp som nya löparskor till mamman och lite annat smått och gott.
Sedan blev det solhäng i vår trädgård med tant-Linn och Klara.

Eftersom pappa Alex håller på med vår husgrund och vi har en grävare som arbetar så fick vi roa oss bäst själva så vi packade strandväskorna och åkte till Collins mormor för lite strandhäng. Collin han spankulerade runt på stranden med Spanien och traktorn i högsta hugg och charmade alla som gick förbi. Min pojk det 😉
I fredags var det första intaget till högskolan.
Jag blev grymt besviken, inte för att jag inte kom in direkt för det visste jag att jag inte skulle då detta intag är som högst på hela året, men för jag trodde att jag iaf skulle komma på en bättre reservplats så jag iaf ha de en chans att komma in till andra intaget. Men så är inte fallet 🙁
Om det inte händer ett mirakel så ser det just nu mörkt ut för mig denna termin. Så tråkigt jag som verkligen hade velat komma igång och att Alex skulle få vara hemma med Collin i några månader som pappaledig på riktigt 🙁
Jag har sökt och försökt på olika sätt komma in på ssk programmet sedan jag tog studenten -08 och vill inget hällre än att komma igång så just nu är det rätt synd om mig. Iaf om ni frågar mig 😉
Nej men fallet är som så att jag rätt säkert kommer komma in till våren då det är mycket färre som söker då så visst känns det inte lika hopplöst för mig som det gjorde för bara ett år sedan men ändå. Jag vill komma in och börja nu!

Är det någon av er som kommit in på er utbildning? Eller någon mer som sitter i min sits?

20140713-191520-69320953.jpg

20140713-191540-69340327.jpg

20140713-191621-69381039.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Jag blev färdig 2008 och har verkligen inte ångrat mig. Jobbade innan som undersköterska så jag visste lite vad jag gav mig in på. Första terminen hoppade en tredjedel av klassen, så det var mååååånga som kom in på sina reservplatser. Hoppas det går bättre nästa termin, njut istället av mer tid med Collin. Det kommer du aldrig ångra längre fram =)

 2. Anita

  Hej Ida!
  Vad tråkigt med högskolan. Kan du tänka dig läsa på annan ort? Hört att Borås inte har så höga antagningspoäng jämfört med Jönköping. Jag har läst på högskolan och vi hade inte undervisning varje dag. Ca 3 dagar i veckan (läste i Halmstad). Ibland mer och under tentaveckor ingen undervisning alls. Sen kanske man kan få göra praktiken mer på hemmaplan?

 3. Helena

  Vad duktig du är. Ge inte upp – det ordnar sig till slut. Ibland får man bida sin tid. Det blir som det blir med sånt där med föräldraledighet och planerande. Man ser så många som verkar ha livet och delarna i livet utstakade till punkt och pricka men livet har sin egen väg. Man får göra det bästa av det. Klart besvikelsen är stor. Snart så vänder turen och tiden till er fördel.

  Nu får du mer tid med Collin och för husplaneringen. Mannen kan kanske gå ner i arbetstid senare när tillfälle ges. Att vara hemma när barnen är äldre är faktiskt väldigt givande det med – på ett annat sätf. Mer samtal och utbyte liksom. Min Aston är 4 år snart och gan är i en helt underbar ålder. Alla åldrar har sin charm.

  Lycka till!

 4. Hanna

  Vad tråkigt! Jag har med gått och väntat på resultatet och kom in! 🙂 Däremot har jag sökt till lärarprogrammet och där är det inte så höga poäng att komma in.
  Hur fungerar det med reservplatser iom högskoleprovet? Har man en reservplats grundad på sitt betyg och en på högskoleprovet? Det hade ju varit bra!
  Jag håller alla tummar för ett mirakel. Själv blev jag så besviken i våras då jag gjort en sen anmälan men inte en endaste bestämde sig för att hoppa av. Samtidigt blev det längre föräldrarledighet, men samma problem för min sambo som inte fick så mycket föräldrardagar.

 5. Jenny

  Har du gjort högskoleprovet? Jag kom in på ssk-utbildningen tack vare den och arbetslivserfarenhet (2008)… Enbart betyg hade jag ALDRIG kommit in, framför allt inte nu när det är så himla många som alltid söker den utbildningen.
  Bättre lycka nästa gång!

  1. idasmirakel

   Jenny: nej med betygen hade jag heller aldrig kommit in men förra hösten gjorde jag för mig ett jätte bra hp som jag kommer komma in på till våren men ligger precis under gränsen denna höst då de har ökat så sjukt mycket i antal sökande. Jag hade kommit in hösten för både två och tre år sedna men nu bara höjs betygen.
   Läser du nu eller är du klar?
   🙂

stats