Idas Mirakel

Vårdcentralen!

Nu drog vår andra praktik igång bara 2 veckor efter vi avslutade den förra. Nu är jag på vårdcentralen rosenhälsan i Huskvarna i två veckor. Kursen vi läser är inriktad på hälsa och hälsofrämjande omvårdnad och tanken är väl att vi inte bara så få se hur det går till på en vårdcentral men också att vi ska lära oss hur man arbetar mer hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Det mesta är väl att få folk att sluta med sina dåliga vanor och börja med bra vanor vilket kanske är lättare sagt än gjort men utan kunskap och information om hur man kan förbättra sin situation så lär det ske färre förändringar och förbättringar.
Det är nästan lite komiskt när jag läser om folkhälsa och hur man försöker få folket att må bättre genom att ge dem verktyg medans min storasyster just nu läser sin sista termin i Köpenhamn (hon läser typ ekonomi på kinesiska) men just nu gör sitt sista arbete i Peking i 6 månader där regeringen tillåter fabrikerna att spotta ut så giftiga avgaser att de inte kan gå utanför dörren utan masker vissa dagar.
Där har vi skillnad!
Att vi här i Sverige tycker att man ska hjälpa dem som är mest utsatta för försämrad hälsa och det är kvinnor med låg utbildning och deras barn för att alla ska få lika villkor som möjligt.
Vi har en bra jäkla sjukvård i detta land alltså!
Tack för att jag, min familj och vänner fått chansen att födas i detta fantastiska land!
image

Ett stycke unge i rengöringsprocess.
image

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Ja verkligen! Vi har ju fördelen förstås att bo i ett land med ganska få invånare / kvadratmeter men ändå, vi har kommit långt i miljö och hälsotänkandet! Då man har mat på bordet och rent vatten, då kan man fokusera på det lilla extra.

stats