Idas Mirakel

2 mån kontroll och brunch

Då var lillplutten med i 6 kilos klubben!
Haha ja vi har väl fattat att han gått upp i vikt och att han väger över 6 kilo men det är ändå kul att få det bekräftat. 6,2 väger korven nu och besöket gick super bra!
Han har en bula i huvudet vi vart lite oroliga över men de var ingen fara och sen har han ett fettveck på insidan av ena låret som han inte har på andra låret och de ska de ju inte ha utan de ska va symmetriska man läkaren sa bara att vi hade en kontakt med ortopedien så hon kikar inte mer på de för de har de koll på typ.
Frågade även om man kan testa att ge ersättning nån enstaka gång då jag tex ska till frisören på lördag och vill inte stressa, hon lät inte jätte positiv och tyckte jag skulle pumpa i stället men nu är min mjölkproduktion så exat inställd på Collins behov så skulle jag pumpa ut så skulle jag få ge honom de på en gång för han inte skulle få tillräckligt då.
Får försöka öka produktionen lite, har ni några tips? Jag dricker vatten som en dåre så de kan jag fasen inte öka mer och han äter nu från båda sidorna så de ska ju öka lite också.
Ja det är ju inte hela världen om han äter lite ersättning nån gång i bland.

Vi skulle va på BVC vid 10:20 och vi klev upp 09:25 och man måste åka minst 30 min innan om man ska parkera, fixa biljett och traska upp och klä av sig så jag kan säga att det var stressigt!
Collin är ingen bra väckarklocka 😉
Så jag hann ju inte äta någon frukost innan så nu blev de visst brunch 🙂

20130527-123608.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Jag har en pojke på 4 veckor och ger honom ersättning efter ett amningsmål på eftermiddagen och jag har inte märkt nån skillnad i produktionen. Detta är mitt tredje barn och nu gör jag lite som jag vill, med första så lyssnade jag aaalldeles för mycket på andras råd och BVC istället för att lita på min magkänsla. Vill du testa ge ersättning, gör det, vill du pumpa ur så gör du det. Vad du än väljer så blir det bra – mår du bra mår bebis bra:-)!

 2. Alexandra

  När vår dotter föddes började jag pumpa på bb pga att Nova inte fick i sig tillräckligt med mat och gick ner i vikt. Vi köpte en flaska som ska likna sugtekniken bebisar har vid amning. Medela är märket. Så slipper ni vara orolig att hon hellre vill ta flaskan.
  Jag pumpammar henne fortfarande, men har nu en elektriskpump 😉 tycker det är bra för då kan även pappa hjälpa till plus att hon får i sig bröstmjölken istället för ersättning, även fast amningen krångla så in i Norden 🙂

 3. erika

  Jag skulle också ge ersättning om jag var du. Har delammat, det vill säga ammat 50 % och gett ersättning 50% och det har funkat jättebra! Då behöver man aldrig känna sig låst utan kan lämna barnet med pappan lite då och då. Sen har min pojkvän också tyckt det varit mysigt att få ge mat…. Nu tar vi varannan natt, såååå skönt!! 🙂

 4. Emma

  Tror verkligen inte det är någon fara om du ger ersättning, jag hade ju oturen att inte få igång min mjölkproduktion ordentligt från början så Leon har nästan bara fått ersättning då jag knappt har någon mjölk oavsett hur mycket jag pumpar:/ kan inte påstå att han fått speciellt ont i magen av det heller men kanske bara rena turen:) jag måste tacka för att ersättningen finns annars hade vi aldrig klarat detta:) Sov ut någon natt Ida tro mig det gör skillnad och man får så mycket mer energi:) det är vi föräldrar värda ibland:) lycka till med sötcollin:) kram Emma

 5. sofia

  Äsch! Håll inte på att mixtra för att öka för att du ska iväg en gång till frisören. Han kan gott få ersättning! Har en kompis som helammat sin son tills han började med mat och delammar fortfarande (är snart 10 månader) o dom har gett honom ersättning några ggr när hon varit iväg eller varit sjuk och det har inte varit några problem för varken henne eller sonen :). Så slappna av o ge han ersättning då istället. Kommer gå kanon! 🙂

 6. Malin- Collins mamma

  Tror inte att det är någon fara om du ger lite ersättning 🙂 Har gett Collin ersättning på kvällar då mina bröst känts ömma efter att han snuttat och snuttat! Men somsagt, dom får ju lite ont i magen. Så man kan ju dubbla dosen minifom eller nå 🙂 Man får testa sig fram! Ska också till frissan snart 😉 SKÖNT!!

 7. Cassandra

  Anledningen till att dom inte rekommenderar det är nog för att det kan störa amningen. Din produktion minskar om han äter från flaskan ibland och vissa bebisar vill inte ha bröstet när dom inser att det är lättare med flaska. Men det är ju inte skadligt och du bestämmer ju 🙂

 8. Linn

  Vill du få mer produktion så pumpa, pumpa efter amning. Efter några dagar kommer det igång mer. Fast det är ju jättejobbigt när det blir allt för mycket. Hos mig har mjölken sprutat ut hela tiden, och speciellt efter att jag donerade (då jag pumpade så mycket det bara gick). Theodor sätter i halsen och man får mjölk överallt! Som andra säger, ersättning nångång ibland är väl ingen fara. Problemet kan ju va om de inte vill ta flaska, eller sen hellre väljer flaska.. Haha, ja finns så mycket sätt att se på saken på!

 9. Helena

  Det är absolut ingen fara att ge ersättning. Tänk på de som av olika anledningar inte kan amma. Självfallet så är bröstmjölk det allra bästa för våra små, med alternativen är jättebra!
  Alice har fått ersättning till 50% sedan hon var 3 veckor då jag fick jätteproblem med brösten. Hon mår hur fint son helst och växer så det knakar! 🙂

  Har märkt att olika barnmorskor har olika inställning till ersättning, precis som de har gällande användandes av napp. Använd ditt egna sunda förnuft och ge det du tycker känns bra. Ersättning är ett toppenbra komplement 🙂

  Kram på er!

 10. Martinique

  Det är ingen fara att ge ersättning. Men pumpa pch se till att blanda ersättning med din mjölk annars finns det risk att han får jätte ont i magen. Att pumpa ut lite då och då under fredan är ingen fara för då kommer han få i sig mängden mat han behöver ändå.

stats