Idas Mirakel

40 graders feber och allergireaktion

Ja go kväll på er!
Hoppas ni mår bättre än va vi gör.
Vi hade planer på att åka till Leos lekland med Caroline och Olle men 15 minuter innan vi skulle åka ställde sig Collin på golvet och gnäll-yrade.
När jag lyfte upp honom var han kokhet! Det kom verkligen från ingenstans. Tempade gjorde han på 38,5 så vi fick bli hemma.
När Alex kom hem hade han 39,9!!!
Ja så vi fick ge honom alvedon som vi tidigare avvaktat med och låta den verka en stund för han skulle orka med att äta. När han piggnat till så fick han en glass och vanlig vattenmelon i mängder. Haha ja och givetvis titta på toda Stora maskiner på ipaden.
Gulle då.

IMG_5218.JPG
Jag hade även ringt om en tid på vårdcentralen till mig själv. Jag har nämligen fått någon allergisk reaktion mot något så jag är flammig i hela ansiktet och torr så jag knappt kan prata eller blinka, händerna kan jag knappt stänga för huden stramar. Röda torra utslag på hela överkroppen. 🙁
Vi diskuterade om det kunde ha att göra med antibiotikan jag åt förra veckan för utslagen kom nog någon gång i helgen.
Aja nu fick jag ett smörj schema med både starka och jätte starka kortisonkrämer, feta mjukgörande krämer och en burk kortisonpiller jag ska äta i 5 dagar. Suck!
Jag fick även ”strikt” förbud mot vatten. Jaha hur städar man, går på toaletten, duschar, byter blöja och lagar man mat då?
Jag får nog ställa fram en kartong engångs handskar till blöjbyten, diskhandskar i köket och försöka undvika det så mycket det går.
Och eftersom vi blir hemma med en stackars feberkille i morgon också så ska jag ha ett vitt tjockt lager salva i heeeela nyllet heeeela dagen och där med basta!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martinique

  Stackars liten, hoppas han krya på sig snabbt. Fick oxå en allergisk reaktion första gången jag fick antibiotika mot uvi. Rödflammig överallt och kliade nått fruktansvärt. Dessutom blev jag trött och somnade överallt.

  1. idasmirakel

   Martinique: men oj, ja mitt kom ca 1-2 dagar efter min 5 dagars antibiotika kur var klar. När kom ditt?
   Läkaren sa att det borde visa sig på en gång. Hmm svårt! 🙂

 2. Zandra

  Stackars liten! Inte alls kul när dom får så hög feber. Hoppas att det går ner snart och försvinner 🙂

  Jag har också fått jättetorra händer och dom flagnar. Har haft det innan så jag hade kortisonsalva hemma. Men även nu efter två veckor så har det blivit lite bättre men inte helt. Men som du skriver så är det ett gissel att undvika vatten 🙂

  1. idasmirakel

   Zandra: ja eller hur! Jag tänkte att jag skulle dra ner lite på kortisonkrämen ifall den gjorde huden skör men läkaren drog på med en vecka 2 ggr dagen, en vecka 1 gång om dagen och en vecka varannan dag och det har redan börjat hjälpa! 🙂

stats