Idas Mirakel

Amningen & raketbajs

Jag fick en fråga för några dagar sedan om hur maten ser ut för Collin och eftersom vi idag hade matprat på BVC så passar det väl bra att berätta lite hur Collin äter och hur vi gör 🙂
Eftersom Collin tuttvägrade för några veckor sedan i ca 1,5-2 veckor så fick jag pumpa och ge honom i flaska då jag inte var redo att sluta amma riktigt än.
Denna vägran resulterade i att min mjölkproduktion tog stryk och från att ha ammat med väl fyllda bröst jag fått ut minst 150-190 ml per gång och 4-6 gånger om dagen då med ett mål riktigt mat, till att på två veckor gått till att amma bara morgon och kväll.
Jo visst ofta ammar jag andra frukost målet när han ska sova förmiddag också men det räknar jag inte som han blir mätt på då mjölken inte har hunnit fyllas på så snabbt så efter han vilat får han gröt varesig han ammat eller inte.
Jo visst mjölken jag har nu mättar honom och sist jag pumpade fick jag ihop 150 på tisdags kvällen efter gympan så det räcker iaf till två mål om dagen.
Iaf från vägran till idag har han ammat till frukost, ätit gröt till andra frukost ca 11, middag mellan ca 13-14, gröt igen vid 16-17 och kvälls amning vid 19:15 inför läggdax. Han äter ju inget på nätterna då han sover från 19:30-07:00 ca.
Idag på tisdags mammagruppen så sa bm att vid 8 månader ska dom ha två lagade mål mat om dagen så från och med idag bytte vi ut gröten vid 16-17 till ett lagat mål mat.
Ja nu tror jag att jag fick med allt om hur Collins mat ser ut i dagsläget 🙂

Igår var vi hos Collins mormor för lite fika, efter en stund kände hjärtat att det var dax för att tömma lite om vi säger så, detta resulterade i att han behövde bada. Haha va han älskar att bada! Att få sitta själv, plaska och greja med legobitarna är huuuur roligt som helst! Han kunde röra sig fritt vilket är svårt i våran lilla balja här hemma. Han sprätte ifrån en gång även om jag höll i honom hela tiden så slant han iväg som en hal ål och doppade huvudet. Han hann svälja massa vatten som stod som en fontän ur honom när han kom upp, som väl var så hann jag få upp honom innan han dunkade huvudet i botten. hihi söta pluttunge

20131119-213705.jpg

20131119-214218.jpg

20131119-214230.jpg

20131119-214238.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnéasgoodiebag

  Men åh så himla söt:) Så fort min Selma smakade sin första smakportion tappade hon helt intresset för amningen och det var lite jobbig för jag var inte alls redo för att sluta amma, kändes till och med lite sorgligt, som att hon plötsligt började bli så stor:) Roligt att hitta till din fina blogg:) Kram Linnéa

 2. Kajsa

  Hur mycket bröstmjölk dricker Collin vid varje tillfälle? Jag har just börjat pumpa emellanåt för att få ett litet förråd i frysen som Zacharias kan tillgå om jag är borta några timmar, men jag lyckas bara få ut mellan 40 och 100 ml per gång! 😛

  1. idasmirakel

   Kajsa: ja du nu är det ju svårt att veta eftersom vi nu dragit ner på amningen så mycket och tvärt nu men för en månad sedan när allt var frid och fröjd så kunde jag pumpa mellan 130-190 beroende på när på dygnet jag pumpade. Ofta på morgonen när han inte ätit på 12 timmar så åt han på bara ena sida ( körde då varannan sida varannan dag) och då kunde jag pumpa ur ca 120-130 på den andra eller ge honom andra sidan rätt snabbt igen för att undvika stopp skandaler men då åt han inte upp hela den tutte. (Haha 😉 ) så jag tror jag har haft rätt ordentligt med mjölk men sen är det väl rätt beroende på hur ofta de äter och hur hungriga de är. Men nu är ett mål på ca 130-170 kanske, är han trött somnar han vid 130 och lämnar lite som vi får hälla ut och är han pigg äter han upp allt men verkar då så nöjd så det bara är att stoppa in nappen.
   Vid 4 månader sa min BM att han skulle dricka ca 180?! Panik! Han fick då 120 och verkade nöjd och det är sällan idag han får i sig så mycket.
   Så det är väldigt olika. 🙂

 3. Tina

  Men Idaaaaa slutaaaa han e sååååååå söööööööt att jag dör tur att jag har Caspian annars hade jag åkt nere för att krama honom så hårt jag kan … Haha.
  2 gånger amning är perfekt vännen , vi ammar också 2 gånger fast under natten tyvärr men det gör mig inte så mycket då Caspian vill ha verkligen de här 2 tillfällen och känner sig inte redo än föratt släppa.
  Kram kram

stats