Idas Mirakel

Att få vara ledig med dig.

Jag kan ärligt inte förstå varför det är så viktigt för endel att ”vara klara” med plugg och liknande när de skaffar barn. Att plugga under de första 3 åren av Collins förskole tid har varit helt underbart.
Visst nu väntar 5 veckor med praktik på 35 timmar i veckan plus examinations uppgifter utöver det vilket kommer bli tufft men så har väl alla som jobbar det jämt?
Visst det kanske är lite tajtare i budjeten ibland men å andra sidan har vi precis byggt ett stort helt nytt hus och vi klarar oss utan att Collin lider av det.

Förra veckan tog vi halv dagar hela veckan och fredag ledigt och denna vecka går han bara onsdag och fredag för jag pluggat och fått in mina uppgifter innan slutdatum.
Det är såååå skönt att kunna styra våra tider och ringa (okej lite väl ofta) och säga att vi kommer inte idag, vi tar ledigt.
För så kan man ju inte göra när man jobbar, det förstår jag och därför är jag så tacksam.
Igår gjorde vi några ärenden och hem och leka och laga mat. Idag åkte vi till Erikshjälpen där de har en stor lekplats som Collin älskar och sen fikade vi, på bullar, på en tisdag = nöjd kille.

Till nästa barn kommer jag inte plugga utan börja jobba efter min mammaledighet. Visst nu vill vi dela lika på föräldrarledigheten så bebis kommer ändå vara hemma länge med både mamma och pappa men när hen väl böjar på föris så kommer det bli mer än Collins 20-25 timmar i veckan han hade sitt första år.
Det känns lite tufft att tänka på även om livet är så för alla.
Så därför njuter jag extra mycket att få chansen att plugga under Collins första år på förskolan. Det blir så mycket tid över för honom.
En lycka jag önskar alla fick chansen att uppleva.

image
Det är underbart att få vara med dig. Jag är så tacksam att jag trots alla försök att komma in på sjuksköterkseprigrammet inte kom in för ens du fanns och gjorde mig ännu mer motiverad till att plugga och att jag får den tiden jag får till att umgås med dig.

image

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina.h

    Ni gör precis rätt! Jag blev gravid under min studietid och tig ett års studieuppehåll för att vara föräldraledig. Valter börjar föris nästa vecka då är han nästan 19 månader, och då kommer han gå 20 timmar veckan! Detta är för att jag just nu läser mitt sista år (tar examen om 1 månad ?) och har kunnat få massa extra tid med Valter som hade varit super svår att få till med ett heltidsjobb! Jag njuter massor nu tills jag börjar jobbar ☺️

stats