Idas Mirakel

Att plugga till sjuksköterska

image
Nu efter halva tiden på sjuksköterskeprogrammet är jag lika tacksam och glad att jag är ett steg närmare min drömutbildning. Jag tror jag gick i sjuan när jag kom på att jag ville bli sjuksköterska och även om jag gick jordbruk i gymnasiet så har det alltid varit mitt mål att bli syster-Ida 😉
En del har ingen förståelse för att man vill sätta sig i skolbänken igen flera år utöver gymnasiet men för mig har det varit självklart att följa min dröm och detta är vägen dit.

Att plugga på heltid med barn är för mig inga problem. Jag har fått många frågor om hur man får ihop det med tid och även rent ekonomiskt. Ekonomin är inte så farligt dålig om man tar fulla lån plus studiebidrag bidrag och dessutom har en sambo med god lön så klarar man sig okej. Jag har inte jobbat så mycket extra som jag hade velat men det har med att göra att Collin går så lite på föris.
Jag lägger mycket tid till plugget på kvällar och helger för att ha honom så lite tid som möjligt på föris. Det sitter en liten ond ängel på min högra axel som ger mig dåligt samvete fast att jag vet att han har det bra där och jag ser aldrig ner på andra som har sina barn längre på föris men det är väl det dåliga samvetet som alla föräldrar har i olika perioder antar jag.

Skolan är tuff, de ska den vara för vi läser en viktig utbildning som handlar om mänskligt liv så det ska man vara medveten om man om man bara vill och lägger ner tid så klarar man det utan tvekan. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ellinor

  Skönt att läsa om andra som klarar att studera och ha barn! Jag ska få mitt första barn nu i april och ska inte ta studieuppehåll så det kommer vara ganska hektiskt ett tag, främst nu innan sommaren. Till hösten ska jag skriva examensarbete så då kan jag lägga upp mina studier som jag vill 🙂

 2. Elin

  Ja men precis, jag läser till läkare, en barndomsdröm ☺️ Å andra sidan är en annan barndomsdröm att ha mycket tid över till familjen och just nu ser jag inte riktigt hur det ska gå ihop. Men det är som du säger, det är en kort tid just nu som är ruskigt intensiv så hoppas jag på bättring sen. Jösses, förstår inte hur dom tänker, visst att det är roligt(till största del) det man läser om men det hade ju varit nice att inte gå runt med pluggångest hela tiden som det blir när dom som för er inte shema lägger tillräckligt mycket studietid.

  Du gör det bra Ida! Ni har ju dessutom lyckats bygga ett helt hus ? Kram!

  1. idasmirakel

   Elin: usch ja nu undrar man hur man klarade av allt på samma gång men det gör man för att man måste. Det kommer du också göra och sen när det är klart se tillbaka på tiden som det var som mest att göra och undra hur du hann, men på något sätt så gick det rätt bra ändå.
   Man får låta resten av livet som inte är lika viktigt stå på paus tills tid finns igen så man inte stressar ihjäl sig!
   Stor kram och lycka till!

 3. Elin

  Kul att läsa om hur du tycker att det funkar att plugga samtidigt som du har barn! Jag pluggar också och sambon är hemma som föräldraledig just nu men efter sommaren blir det förskola för lilleman. Jag är riktigt orolig över hur vi ska få vardagen att gå ihop! Jag kommer ha praktik 8-16 varje dag och förväntas utöver det plugga till case och liknande, för att inte tala om tentan ? Det är i alla fall sista terminen för mig så det är ju en begränsad tid, men jag är helt säker på att jag kommer känna mig som världens sämsta förälder under den perioden… Sen är jag inte alls säker på att det kommer bli bättre under AT placeringen. Men jag känner att om andra klarar det så måste ju jag också klara det även om det gör ont i hjärtat!

  Kram!

  1. idasmirakel

   Elin: gissar att du läser till läkare? Shit va spännande! 😀
   Tänk såhär, din son har sin pappa och är det bara en begränsad tid så är det det nog mest bara du som kommer att känna det tungt. Strukturera upp din tid på bästa sätt så du hinner plugga och den tiden som är utsatt till familj så är det bara de som gäller så kommer du klara det galant! Även om 8-16 + plugg låter vederstyggligt mycket så är det så värt det i slut ändan, det är ju ens dröm jobb man jagar!
   Under våra praktiker har vi haft 35 timmar i veckan och 5 timmar åt hemtenta vilket givetvis inte räcker men det är iaf något :/
   All lycka till och stor kram på dig!

stats