Idas Mirakel

Att plugga på heltid med barn samtidigt som man bygger hus.

Innan vi drog igång med husbygget och jag kom in på skolan trodde vi att det skulle bli tufft att bygga och ha barn.
Alex var orolig att det skulle bli tufft för oss som par och hade hört om många som hade skiljt sig innan huset knappt ens var klart.
Sen kom jag in på skolan, vilket vi inte hade räknat med, hur skulle det nu gå?
Ja för mig som alltid haft sjuksköterska som dröm och försökt komma in på skolan under flera år och nästan gett upp blev självklart överlycklig att jag kom in men till vilket pris skulle det kosta?
Helt plötsligt stod vi där med tre av våra stora drömmar, Collin, bygga vårt drömhus och att jag skulle komma in på mitt drömyrkesutbildning.
Jösses har man sån tur verkligen?
Jag har fått flera frågor om hur det går att plugga på heltid när man har barn och jag kan varmt rekommendera det!
Visst kräver det en viss disciplin som ibland saknas men i det stora hela vet jag vad jag vill och det gör det mycket enklare att ta skolan på allvar.
Collin går på föris bra mycket mindre än barn till heltids jobbande föräldrar och oftast snittar han på 20-25 timmar i veckan.
Visst mer plugg krävs men jag lägger ner tid på helger och kvällar för att Collin ska kunna va hemma med mig och gå ” lagom” på förskolan.
När Alex bygger och Collin sover på kvällarna har jag den perfekta egentiden, ibland funkar inte hjärnan så sent på kvällarna men ibland kan jag ”göra under” och plugga på som bara den.

Missförstå mig inte för Collin älskar föris och är så gärna där, så jag har inte dåligt samvete när jag lämnar honom där och åker hem för att plugga och jag tycker inte andra ska behöva ha dåligt samvete för hur mycket eller lite de lämnar heller för man gör så gott man kan och vad som är bäst för en själv.

Så tillbaka till er som undrar hur det är att plugga med barn, det funkar super!
Och då bygger vi även (okej visst min sambo mest) ett helt hus själva på kvällar och helger och ändå hinner vi med att vara en familj och ro om varandra. Visst ibland är det nätt och jämnt men det funkar om man bara vill.
Plus att man inte får vara rädd att be nära och kära om hjälp. Farmor och farfar, mormor och morfar, mostrar, fastrar, morbröder och farbröder eller kompisar det finns säkert många som skulle hjälpa er att vara barnvakt och tänk va roligt för barnen men någon som har ny och fräsch lek-energi och för er som bygger ihop får nästan som egentid ihop. Det är jätte roligt att bygga ihop och få känna att man hjälper till och man kan!

IMG_5533.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  HEJ!
  Nu är jag äntligen igång med en ny blogg på blogg.se!
  Jag hoppas att mina gamla läsare men även nya hittar till mig.
  (Därav dessa jobbiga kommentarer)
  Tipsandstuff bloggen är som den låter, en himla massa tips på hur du förbättrar och har kul i din vardag.
  Allt ifrån smink&Stil till hur du gör egna bokmärken!
  Inte allt för mycket text att läsa! 🙂

  Hoppas att vi ses!

 2. emilia

  OMG bygger ni hus från grunden själva! Vi har signat för att bygga med fiskarheden och tycker det är så mycket jobbigt att tänka på och då har vi precis börjat haha 🙂 ni är grymma!

stats