Idas Mirakel

Att vänta och föda barn

20130310-175830.jpg

Sitter och dricker mitt hallonblads the som vanligt och läser om förlossning i boken Att vänta och föda barn som vi fick av mina fina tjej kompisar efter första ultraljudet…
Man får rätt bra tips i boken om hur man kan underlätta förlossningen och hjälpa bebis komma längre ner och såna bra saker som vi inte pratat med vår barnmorska om..
Just nu går vi bara runt och hoppas på att allt ska sätta igång och jag längtar som bara den till vattnet går (jag hoppas förlossningen börjar med vattenavgång och inte bara en massa hemska värkar som man inte vet om de är täta nog eller om de bara är riktigt hemska förvärkar) jag längtar efter att ringa till förlossningen och de tycker det låter som det är dax för oss att komma in, jag längtar efter att få packa ner det sista i väskan och pirret i magen som kommer komma när man blir så exalterad över att snart få se sitt barn.
Jag längtar efter att de ska undersöka mig och ge oss beskedet att japp nu rackarns blir det barn snart och vi blir inskrivna. Jag längtar efter att få smsa och ringa vänner och familj och berätta att nu är det bara timmar innan vi blir föräldrar.
Mest av allt längtar jag till vår son ligger på mitt bröst och allt är färdig fixat där nere och vi kan skicka den första bilden på honom till vår familj. Att få klä på honom hans allra första kläder, se honom på Alex bröst och byta den förta blöjan. Jag längtar till vi får packa ihop oss och bära honom i hans stol och packa in honom i bilen för att åka hem som en riktig liten familj..
Åh man blir helt varm när man tänker på det och shit va jag hoppas vi snart får träffa honom och se vem han är lik, pussa hans lilla näsa och lukta på honom..
Min lilla sprattel prins nu får du snabba dig på, mamma och pappa längtar snart ihjäl sig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Ååh, jag känner exakt samma längtan som du. Jag har BF idag (helt jäkla sjukt!!) och känner ingenting 🙁 Kommer alltså gå över, frågan är bara hur mycket. Vill så gärna att den ska komma innan vecka är slut, så jag får skicka de där mms:et till nära och kära och byta den första blöjan. Längtan är obeskrivlig just nu, men du får ner det fint, svart på vitt 🙂 Kram!

  1. idasmirakel

   Va spännande, hoppas det kommer igång idag då för dig! Man får försöka även om det är svårt att tänka så men att snart är er lilla här och för varje dag som går är det en dag närmare. 🙂
   Man får sysselsätta sig med att packa upp och ner BB väskan flera gånger och kika på de små kläderna det snart ska ligga ett litet barn i..
   Hihi ja visst längtar man! De smsen är man får berätta för omvärlden att man blivit förälder kommer va så roliga att skicka och få se va alla skriver för svar.. Åh va spännande! 🙂
   Lycka till nu med allt och tänk att snart är h*n här! 🙂

 2. m

  Åhhh, vad mysigt sådana känslor hade jag med :). Men sen när det blev dags och värkarna började så var jag inte lika lycklig som jag trodde jag skulle vara ;P Fast jag håller med Martinique det är bättre att värkarna börjar och att vattnet går sen. Mitt vatten kom v.37+2 men bebben vägra att komma ut förens v37+5 fick sitta och vänta på värkar i tre dagar 🙂 Mitt tips inför förlossningen är att man ska vara så lugn som man bara kan och när dem värsta värkarna kommer så ska man tänka att nuuu så nu så kommer han snart då blir man glad inombords och orkar mer, så var det för mig i alla fall 🙂

  1. idasmirakel

   Haha ne det kan jag verkligen tänka mig, då ligger man väl där och ångrar allt och vill att det ska sluta. Men tur är väl att det inte går att stoppa det utan man måste annars hade nog inte många barn fötts.. 😉
   Usch ne det förstår jag, nästan som att ”nuuu kommer bebisen, vattnet har gått” och sen får man ändå vänta i tre dagar till. Kan tänka mig att man hellre hade varit hemma och pysslat med annat då än att det ska bli så utdraget..
   Men ändå rätt fuskigt att du slapp vänta alla 40 veckorna ut.. 😉
   Det ska jag helt klart testa att tänka och försöka hålla mig lugn, är nog lätt att jag stressar upp mig annars och blir för ivrig sen när det går lite längre tid än jag räknat med så kommer jag nog känna att de händer ju inget och i stället bli åt andra hållet.
   Tack så mycket för tipset!
   Massa kramar 🙂

  1. idasmirakel

   Ja jag har vart skit rädd för att spricka, snitt, att hjärtljuden ska gå ner, att bebis ska vara för stor för att komma ut och det ska göra så jävla ont men nu ju närmare man kommer ju mer har jag fokuserat på att jag ska få se mitt barn och då har nästan all rädsla runnit ut i sanden och nu är jag super taggad och visst tror jag det kommer göra ont åt bara fan men det kommer nog va super häftigt att få föda sitt barn och hela upplevelsen med allt runt om.. Åh nu blir jag ännu mer sugen! 😉
   Hihi ja knäpp är man! Men klart man vet ju att när det är över kommer du ha det finaste livet kan ge dig i dina armar och han är bara din! Sjuk tanke.. 🙂

 3. Martinique

  Haha nää fy, känner en vars vatten gick rätt på torget. Usch det hDe jag aldrig velat uppleva.

 4. Martinique

  Hehe här är det tvärtom, jag ser helst att det inte börjar med vatten avgång. Tycker det är hemskt med den mägd det oftast kommer i, pinsamt om man är iväg och en hel flodvåg kommer 😉 och sen tyckte jag det var jobbigt när jag väntade Caspian och fick gå och vänta på att värkarna skulle komma igång och så blev det igångsättning för att dom aldrig kom igång.
  Nej tacka vet jag när Mirabelle föddes och värkarna kom och vi åkte in och där inne när allt var igång gick vattnet. Smidigt och lätt att ta hand om :p

  1. idasmirakel

   Hihi ja det kanske kommer bli lite blott kletigt och jobbigt men det har man sett på film så många gånger och det känns som det kommer va mest överraskande.. Och man vill ju att det ska gå hemma och inte när man går på stan typ.. Hihi ja fy va pinsamt det hade vart om man står inne på H&M eller nått och vattnet går och det blir en stor pöl under en.. Nja inte riktigt så jag menar kanske.. 😉

  1. idasmirakel

   Hihi ja helt sjukt, men klart man blir lite knäpp när man väntar på det bästa som finns i livet.. 🙂

stats