Idas Mirakel

Barnmat

Tjo igår hade vi en mysig lugn familjedag. Vi gick en regnig promenad, busade, mös, jag sydde lite, städade lite, och så lagade vi ett storkok barnmat.
Jag lagade en kött puré på 500g färs, en puré på ärtor, broccoli och blomkål. Och sen blev det en puré på morötter och potatis med lite kryddor i.
Det blev 14 portioner och nu har jag ökat portionerna lite så jag har tänkt att byta ut ett mål nu. Jag tycker dock det är svårt med hur mycket mat som man ska ge så han blir mätt.
Jag har någon gång gett ett helt mål gröt och en gång en hel köpt burk mat och de gångerna har han ätit upp allt utan att visa om han börjar bli mätt. Jag vill ju inte att han ska va hungrig efter ha ätit.
Fram tills nu har jag gett va jag tror är en halv portion och sedan ammat efter men nu ska ett mål införas helt är tanken. Amningen har varit så himla smidig och framförallt mysig för vad jag tror är oss båda så än vill vi inte släppa det utan vi håller nog fast vid något mål ett tag till om inget annat händer.
Idag skulle vi gått en promenad med kusin I och hans mamma men vädergudarna tyckte tydligen detta var en dum idé för tjyven va tråkigt väder det är!
Men om en stund ska vi packa ihop oss och åka till Ikea med Collins mormor och gammelmormor 🙂
Måste in på Apoteket och köpa inotyol som börjar ta slut igen. Vet inte riktigt va vi gör fel för vi byter blöjan Ofta, tvättar med bara vatten och torkar torr, vädrar varje dag, smörjer med inotyol när han börjar bli röd men ändå kan han få såna sår i rumpan så man känner sig som världens hemskaste föräldrar!
Jag har ju väldigt känslig hud med exem, allergier och torr som fnöske och när jag var liten hade jag ett stort sår som en avokado på bröstet där jag dreglade som dom fick lägga om med gasbinda.
Usch ja jag får prata med BM om jag ser henne på tisdag.

20131021-113704.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Ett litet tips om det är så att bebisen är röd i rumpan och om man själv får små sår eller självsprickor på fingrarna nu när det börjar bli kyligt ute är att använda krämen Cicalfate från Avène. Den säljs på apotek och är toppenbra! Som hudterapeut har jag provet allt och lite till, en del bra och en hel del sämre grejer och måste säga att Cicalfate är toppen mot röda bebisrumpor!

 2. Therese - mamma till lille V

  Olivolja innehåller ju inga kemikalier ell råolja som barnoljor fr tex libero gör utan olivolja (ell rapsolja tex) är ju naturligt. Sen kan jag också hålla med om att inotyol kanske är lite för fet/stark. Bephanten använder vi med men bara om han blivit mkt röd (inte i förebyggande syfte för då vänjer sig ju huden vid att alltid bli smörjd). Så vi kör tvätt med olivolja på en fuktad tvättlapp vid bajsblöja och inget vid byte av kissblöja. Lycka till!

 3. Kajsa

  Jag tänker också att försöka undvika kemikalier. Jag brukar tänka att det jag har på kroppen ska jag även kunna ha i kroppen, alltså äta. Många salvor funkar säkert bra och innehåller sådant som hjälper huden att läka, men de innehåller också sånt som gör husen beroende av mer för att inte bli uttorkad, så det är lätt att set blir en ond cirkel där man inte kan sluta med krämen för att det blir jättetorrt då. Vi använder bröstmjölk om han blir röd och det funkar jättebra!

  Annars, så lite vatten som möjligt eftersom han verkar vara känslig för det, även inte bada honom för ofta då kanske.

  Hoppas det blir bättre snart!

  Oj förresten, läste att man kan ha kokt havregrynsgröt i typ en ihopknuten socka i badbaljan att leka med och stryka över kroppen. Det blir slemmigt och slemmet är väldigt bra för torr hud/eksem. Kan va värt att testa kanske!

 4. Emilie

  Inotyol om något är ju kemikalier. Mandelolja på Apoteket helt naturligt. Liberos våtservetter är dom med minst skit i. Försöker själv använda så lite konstgjort som möjligt på barnen. Men när jag användt vatten har lillan blivit röd och nästan sårig, det händer inte med våtservetterna.

 5. Madde

  Inotyol är inte för alla. Jag använder bara bephanten den är suverän! 🙂 och smörj inte lager på lager utan smörj och bara lufta vid kissblöja och låt vara den salvan som redan gör nytta. Gabriel hade så rött att det blödde lite i vecken men nu är det super fint igen och minsta röda smörjar vi bephanten och inget vatten/servetter så är det fint igen! Lycka till!

 6. Maria

  Ida.. Använd Liberos baby puder!! Den gör susen jag lovar dig.. Har själv använt den på min lille Jakob och det har funkar perfekt! Kram

  1. idasmirakel

   Josephine: ja men precis och så vet man va dem får i sig också. De pratar ju om att det är sockerbit efter sockerbit i burkarna så så vill jag undvika dem så mycket det går men slinker en och annan ner så gör det inget men mesta delen av hans mat vill jag ha hemlagad.
   Burkarna är ifrån min mammas jobb där dem gör såna så tyvärr går dem inte få tag på..
   Haha ja jag glömmer visst av det att svara på din sida men lovar att bli bättre 😉

 7. Ida

  Vad använder du för kryddor i färsen? Och hur länge ska man koka den??:) när min pojke böir mätt så ser man att han ”börjar” leka mer. Spotta ut lite och bli intresserad av vad som står på bordet istället. Men det är svårt, jag håller med! Jag brukar ge en stor burkmat å då blir han mätt. Skiljer en vecka på våra pojkar. 🙂

  1. idasmirakel

   Ida: jag använder basilika, timjan, oregano, rosmarin och såna. Man ska väl kunna krydda med allt som inte är salt eller några blandningar.
   Åh va bra då kanske han iaf inte får allt för lite. 🙂
   Kram 🙂

 8. Madde

  Tvätta INTE med vatten, det förvärrar. försök med olja el liknande vid bajs och tvätta inte med något alls vid kiss blöjan. De tipsen fick vi av bvc och det är stor skillnad 🙂 kram

 9. Therese - mamma till lille V

  Usch då! Ja man känner sig väldigt dålig när ens bebis blir röd i baken fast man gör allt rätt! Tycker ni verkar göra precis som man ska! Men har ni provat att tvätta med tex olivolja istället för vatten? Så det inte blir så strävt när ni torkar bort bajset? Men annars kan det ju säkert vara bra att prata med er BM som ni känner! Och det där med maten är ju apsvårt!! Men man får bara prova sig fram tror jag! Arn pojk kan också äta mkt en hel stor burk + en halv dl fruktpure. Han brukar vända bort huvudet ell grina lite när han är mätt men det fick jag lära mig. Tog ett par månader innan jag förstod. Det är svårt men blir han inte mätt borde han klaga efter mer! 😉 lycka till!

  1. idasmirakel

   Therese, Madde, emelie, Maria: men va konstigt! Vår BM har sagt till oss att så lite kemikalier som möjligt och att man ska undvika de där tvättlapparna om man är hemma och har vatten så då tog vi fasta på det. På NEO hade de en tvättkräm som vi köpte och använde i början men efter att BM sa att det v
   Bara skulle vara vatten så slutade vi med den. Jag som tyckte det var konstigt att de på neo sa att de bara använde den för att undvika uttorkning.
   Suck! Ja nu låter det ju rätt självklart!
   Vi har ett kroppspuder som vi varvar med när det känns lönlöst med inotyolen.
   Tack snälla ni för tipsen! 🙂 kraaaam!

stats