Idas Mirakel

Barnmorskan

20130123-170847.jpg

Nyas hemkommen från barnmorskan och blev helt plötsligt på dåligt humör när jag va där.. Har vart en toppen dag fram tills hon skulle väga mig och konstaterade att jag gått upp för mycket i vikt..
Jo tack tänkte jag, jag är medveten om att jag gått upp mycket men med tänkte på vad jag vägde innan kanske inte det är så konstigt och de flesta väger ju som jag gör nu väger de i vanliga fall och jag är för fasen gravid i 8 månaden!
Ne hade de vart en annan dag hade jag kunnat lipa där inne men idag kände jag mig stark och blev bara arg och sur. Visst jag sa inget till henne ska ju förhoppningsvis bara träffa henne tre/fyra ggr till och då orkar jag inte byta till en ny BM eller göra mig osams med denna.. Men sur det blev jag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. hannarunesdotter

  Men, vilken kommentar! Så kan hon väl för sjutton inte säga!! Andra barnmorskor vägrar ju väga de blivande mammorna, just för att man inte BEHÖVER bry sig om det. Så länge man mår bra så gör ju barnet också det! Jag gick upp 15 kilo med Thristan och typ 22 med Thexas, men vaaaad spelar det för roll!?! Jag mådde lika bra bäge ggr och barnen kom ut friska och fina. 🙂
  Försöka att inte tänka på det hon sa! Du är jättefin Ida! Kram!!!!

  1. idasmirakel

   Tack snälla du! Jo jag försöker skita i henne och tänka positivt och jag tänker inte sluta unna mig under graviditeten för det behöver man när man får stå ut med rygg ont, uppstötningar, kräk känsla, m,m. Än så länge mår både jag och bebis jätte bra och socker, blodvärde och sånt ser ju bra ut och 18 kilo tycker inte jag är så farligt.. Är ju inte så att jag vräker i mig flottiga pommes och sånt onyttigt utan äter bra mat men större portioner och lite gott efter.. Äh usch för henne!
   Tack va söt du är! 🙂
   Kramar! 🙂

  1. idasmirakel

   Ja precis än så länge har jag gått upp 18 så då borde hon ju inte tycka det är så hemskt med tanke på att jag fortfarande inte är överviktig om jag inte var gravid men så är jag ju faktiskt gravid i 8 månaden och mår bra så då borde det inte va något att tjafsa om.. Ne usch jag tänker unna mig och må bra ändå! Kommer ju gå ner allt sen ändå… 🙂

  1. idasmirakel

   Måttet låg på 32 och allt såg jätte bra ut så det var skönt. Ne när jag frågade om hur han låg så ville hon inte känna hur han låg för hon sa att han kan vända sig, men jag har läst att är man förstfödeska kan de fixera sig så tidigt? Aja jag får väl vänta tills nästa gång och se om hon vill då.. 😉

  1. idasmirakel

   Ja jag har gått upp 18 än så länge så jag är ju fortfarande inom gränserna och va gör det om man går upp något extra om man mår bra av det?
   Kramar! 🙂

 2. Pia

  Tror de finns nån rekommendationstabell nånstans på hur mkt man ska eller bör gå upp i vikt… Å typ en tjockis skulle ligga,mellan 5-7kg, normalviktig 12-19 å smalis ännu mer… Har ja för mig. Tittade ju aldrig så noga på vad smalisen skulle gå upp 😉 de e väl skit sak samma om alla mår bra å sockernivån e ok så de inte handlar om gravdiabetes! Hon e nog bara avis! E de hon som inte fått några barn själv?
  Tycker du skulle kallat henne fet kossa å beodrat henne å lämna rummet å komma tillbaka med en vetti bm istället!

  1. idasmirakel

   Haha ja de skulle jag ju gjort, att ja inte tänkte på det 😉
   Solveig heter hon i typ 60 års åldern, vet inte om hon har några barn eller inte..
   Den tabellen ska ja leta reda på och fråga henne om nästa gång!
   Haha du är väl för rolig! 🙂

 3. Martinique

  Min bm säger jämt till mig att det gör inget att gå upp när man är så liten. Och jag har ju som sagt gått upp en hel del, men då har jag motionerat 1-12 timmar per dag, simmat 1 gång i veckan och tränat yoga varje dag. Och jag har alltid gått ner oxå. Och har jag inte alldeles fel läste jag någonstans att det är dom överviktiga som ska passa sig för att gå upp i vikt under graviditeterna eftersom dom redan är stora utgör det fara.

  1. idasmirakel

   Ne ja visst har jag gått upp, ligger på + 18 och jag är en sån typisk smal människa så jag har svårt att tänka mig att det inte försvinner när han väl är ute. Hade behövt röra mer på mig jag också men får så ont i magen och ryggen att det inte gått..

 4. Susse

  Jag hade oxå din bm när jag var gravid med första en gång, hon sa likadant till mej ! Min vanliga sa aldrig nånting om det, så lyssna inte på henne ! Det är ju deras problem att gå ner det 😉

 5. Josefine

  Håller med föregående, du är ju inte alls stor!! Visst har det med att göra hur stor man var innan, men du som var så liten gör det väl mindre då, om man ökat lite mer?!
  Skit i det! Det viktiga är att man mår bra och går ner det efteråt 🙂

  1. idasmirakel

   Ja precis! Jag vräker ju inte i mig en massa fett och flott utan äter som en vanlig Svensson gör men jag unnar mig lite glass och annat gott.
   Jag tänkte ju också att om man är underviktig när man blir gravid kanske man ska gå upp mer än om man inte är det..
   Ne fy för henne!
   Ja efter han är ute ska alla kilon bort fort! 😉

 6. Martinique

  Vadå gått upp för mkt? Du är ju inte stor. Jag gick upp 19 kg med första och 15 med andra och enligt min bm gör det inget så länge man är hälsosam och inte överviktig sen innan.

  1. idasmirakel

   Ja men precis, första gången jag var där och hon vägde mig så var jag ju underviktig och hon sa att jag måste gå upp lite så jag lyssnade och började äta större portioner men ändå bra mat och visst sen har jag unnat mig glass och annat gott men inte så det blivit onyttigt eller tagit över den nyttiga kosten..
   Usch för henne!

 7. Linn

  Men vad konstigt sagt! Du ser väldigt smal och fin ut på alla bilder (speciellt med tanke på hur långt gången du är!)!

  Mysig och fin blogg förresten! 🙂

  1. idasmirakel

   Tack snälla! Jo jag har väl gått upp en del men innan var jag underviktig så det borde ju inte va så konstigt om jag går upp mer då..
   Usch för henne!

stats