Idas Mirakel

Barnvagns funderingar…

Som ni kanske vet är detta mitt första barn så att veta vad som är bra och säkert och vad som är dåligt, osäkert och osmidigt är tjyven inte lätt.. Sitter och funderar på vad man ska ha för krav och förväntningar på barnvagnen. Vad är rimligt och vad är oviktigt? Hur dyr ska den va? va får vi för pengarna? säkerheten är såklart viktigast men den ska även gå in i bagagen på bilen ihop med Cleos hundbur. Den måste vara smidig att köra och få plats med mycket saker under så man slipper bära på för mycket skit. När ska den beställas och hur lång vänte tid är det? Hur mycket extra tillbehör behöver man och vad är onödigt som dom bara försöker lura på en? Ja gud va mycket det finns att tänka på! Svängbara hjul är viktigt tycker jag men vi bor ju på landet och har grusväg, funkar det då? man kan ju iof låsa dem när man går lång rundor här hemma och spärra upp dem när man ska runt butikshyllor i stan.

Vad ska man tänka på?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cassandra

  Kolla ”trille viper 4s”. Såna hjul är svängbara men funkar ändå på grus 🙂 det finns nog flera vagnar med samma typ av hjul men vi köpte den, vet dock inte om det var ett bra köp ännu eftersom den ligger kvar i kartongen!

 2. bananskalet91

  Finns ju vagnar med svängbara hjul som man kan låsa !
  Vår första vagn var som en stridsvagn, haha. Var väl lite tung, men man kunde köra den var som ! Vi hade vagnen då det var det där vintern med massa snö och den gick rakt fram hur bra som helst. Även på is och grus och allt man kan tänka sej ! Det var en Hoko diamond (tror den stavas så), det är Cresents budgetvagn om jag inte har helt fel. Toppen att det gick att vända vagnen så man kunde välja om man ville ha Elias emot oss eller, när han blev större, så han kunde se bättre. Ursäkta att jag skriver så rörigt, men hinner inte riktigt sitta här men ville ändå kommentera.
  Vagnen hade även ”säkerhetsbälte” i liggdelen. Ägaren innan hade gått över övergångsstället när en bil kom som inte bromsade. Hon var tvungen att rycka vagnen bakåt, och hade hon inte haft säkerhetsbältena ifrån liggdelen ner i vagnen få hade den flygit ur. Otäckt ! Så jag var jätteglad att den kunde sitta fast i vagnen !
  På sufletten (stavning?) kunde man dra bort en del av den med hjälp av en dragkedja och då blev det istället som ett myggnät runt så man fick in luft på sommaren, men ändå solskydd. En annan detalj som var toppen var att det var som en lucka med plastfönster i så man kunde se barnet när vagnen var vänd framåt. Hoppas du förstår ungefär vad jag snackar om.. Röriga jag.
  När vi sen bytte vagn till en Emmaljunga scooter så var det inte lika enkelt att köra på vintern. Näst intill omöjligt ibland. Vagnen bara ”slirade”. Kommer inte upp för backar när det är snö och halt och i grus är det inte enkelt alls. Vagnen är lättare och har plasthjul, vilket blir halt på vintern. Så kolla vad det är för sorts hjul på.
  Det man behöver till vagnen är ju regnskydd och myggnät. Bra med vagnar som har mycket små förvaringsfickor.
  Prova vagnar i butik ! Så ni vet att den passar till er längd ! Kolla även så den är enkel att fälla ihop och får plats i er bil ! En bra broms är ju jätteviktig ! Ett bra gung i vagnen är ju inte helt fel heller, så den inte är helt stel.. Nästa vagn vi köper ska vara sån att sufletten går att dra fram låångt så man får bra sol- och vindskydd. Något jag saknat nu !
  Finns säkert mera att skriva, men det hinner jag tyvärr inte nu.. Hoppas du fick någon hjälp !

  1. idasmirakel

   Ja det gjorde det verkligen, tack så jätte mycket för tipsen! helt klart nått jag får skriver på krav listan med bälte då!

stats