Idas Mirakel

Bf 18 mars

Idag för 2 år sedan hade jag BF med Collin.
Tänk som man längtat efter det datumet och fantiserat om hur det skulle bli.
Den 18/3 skulle bli Collins födelsedag och det kändes som man blivit lovad det datumet.
I stället behagade inte herr trots komma förens 8 dagar senare för att dra ut på det hela för sin mor. 😉
Jag mådde bra ända fram tills denna dagen passerat och vi gick in på övertid.
Följande 7 dagar innan vattnet gick var ren pest och pina.
Alex vågade knappt åka till jobbet för jag låg hemma och lipade i soffan. Haha nu låter det super löjligt men det var riktigt drygt just då.
För er som inte varit gravida och gått över tiden med ca ett halvt år som jag gjorde (ja det kändes som ett halvt år!) kan omöjligt förstå hur förbannat drygt det är!

Det är en sak som är säkert till nästa graviditet att det ska bli förbannat skönt att veta från början att man slipper gå över tiden utan att jag snarare får träffa nästa pyre någon vecka tidigare. Helt dumt är det inte med planerade snitt 😉
image

image
Alltså jösses va stor jag var! ”Härliga” 30 kg plus! Haha alltså det kommer inte hända med nästa ska jag lova! 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Fin oavsett vikt;) det är ju en goding i magen värt alla kilon;) känner igen mig i känslan, gick inte över lika många dagar men kändes som evigheter. Har de rekommenderat dig snitt nästa gång? Råkade också ut för samma skada efter förlossningen och läkt jätte bra men här (västra Götaland) så säger de inget om snitt utan att jag kan föda flera barn utan att få samma skada.. Jag har själv tagit upp och frågat om snitt vilket jag kan få men får inga rekommendationer,. Svårt val.. Man vill inte utsätts sig för att hamna där igen och inte läka men snitt är också risker.. Hur har du resonerat? kram Michaela

  1. idasmirakel

   Michaela: hihi ja verkligen! De där kilona var snabbt borta men just då var man inte så glad i dem 😉
   Jo min förlossningsläkare kallade det ”skulderdystosi” (tror det stavas så) vilket drabbar 0,2% läste jag någonstans.
   Därför gjorde vi en röntgen av mitt bäcken bara någon vecka efter förlossningen då det var som mest vidgat. Collin han bade ett rätt litet huvud på 33 cm men mitt bäcken var som mest vidgat vid 30,5 cm. Alltså hur kom han ut?
   Så egentligen har jag knappt något val. De rekommendera mig inte att föda vaginalt så efter förlossningen frågade jag min läkare om jag kommer behöva ”kämpa” för att få snitt som man hör om att endel får så sa han bara att jag inte ska föda så jag behöver inte oroa mig över att de tvingar mig när det är dags för nästa.
   Han gav mig ett val om jag ville röntgas direkt efter Collins graviditet eller om jag ville vänta till slutet på nästa då bäcken är som störst så är du orolig så be om en röntgen så du iaf kan släppa oron om att det inte går pga för trångt bäcken.
   Lycka till! 🙂

 2. Tove H

  Men Ida! Du var jättevacker med dina 30+!! Jättevacker verkligen!! Sen förstår jag hur du själv känner, 20+ var det här och man kände sig inte jättegraciös, men du var verkligen jättevacker!

  1. idasmirakel

   Tove: men åh va glad jag blir! Tack så hemskt mycket!
   Synd man inte kunde blunda för vågen då.
   Stor kram!

stats