Idas Mirakel

BF+1

God morgon, idag är det tisdag och det betyder att vi gått in i vecka 41!! (40+0).
Alltså har vi gått en dag över tiden och oj va jag hoppades på att vi aldrig skulle komma till denna dagen utan att ha vår bebis hos oss men han verkar inte vilja komma ut..
Idag ska jag iaf till barnmorskan för att göra en hinnsvepning och boka tid för tidig igångsättning. Oj va jag inte vill bli igångsatt men samtidigt måste jag ju det om inte bebis vill komma ut för att vi ska kunna vara med på begravningen.

Måste fråga er som gjort en hinnsvepning om hur ont det gjorde och gav den resultat för er?

20130319-095711.jpg

20130319-095716.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. idasmirakel

   Tack snälla! Ja det gjorde inte så ont som jag trodde, hon tryckte rätt hårt med fingrarna så själva trycket kändes lite men annars gick det jätte bra och så tänkte jag på bebis då gick det ännu lättare.. 🙂
   Ååååh va man längtar nu.. Snart är han här! Helt sjukt.. 🙂
   Massa kramar! 🙂

 1. Frida

  Hejsan!
  Jag fick hinnsvepning dagen innan min BF. Jag tyckte inte det gjorde något ont alls men har hört att vissa tycker det gör ont. Leja kom ut först 7 dagar senare, trots att jag redan då va öppen 2-3 cm, så på mig fungerade det nog inte. Men håller tummarna för dig Ida! Får du bebis idag är våra barn födda samma dag då Leja fyller 1 år idag:) Lycka till!

  1. idasmirakel

   Ja se där, ja jag hoppas och håller tummarna och jag har ju tippat att han ska komma idag.. 🙂
   Kramar! 🙂

 2. Stina - Mamma till Leon

  Hej! Jag har aldrig gjort hinnsvepning men jag har varit med om igansattning sa tankte dela med mig lite av det 🙂 . Blev igangsatt vecka 37+5 med min lilla kille da jag fick en leversjukdom som man kan fa nar man ar gravid vilket ar farligt for bebisen da den kan do i magen. Sjalvklart vill man att forlossningen ska borja av sig sjalv och att man far vara hemma med sin partner och klocka varkarna mm, men att bli igansatt ar inte sa hemskt det heller. Nar jag blev igansatt fick jag san dar tablett uppkord i tappen vilket var allt annat an trevligt men var over pa nagra minuter, dock borjade inte forlossningen forens morgonen darpa. Hade ont i ryggen nar jag vaknade vid halv sju och sammandragningar men inte mer an sa. Vid 9.30 satte dom mig med CTG for att kolla laget och se om dom kunde ge mig en till tablett eftersom att inget hant men tji fick vi for CTG visade att jag hade varkar. Dock tyckte jag dom kandes som sammandragningar eftersom att jag haft det fran vecka 25 sa var liksom van. Sa vid 10.30 kollade dom om jag var oppen och jag var 2 cm sa dom tog hal pa hinnorna vilket inte var jatte trevligt men gjorde inte alls lika ont som att fa tabletten upp i tappen! Vid 14.00 borjade det gora ont och vid 14.30 borjade jag med lustgasen, spydde dom tva forsta gangerna men efter det sa funkade den utmarkt! Ett tips ar att borja andas lustgasen nar varken borjar aven om det inte gor ont for da ar du som mest groggy nar det gor som ondast och kanner da mer som en spand mage istallet for smarta. Fick krystvarkar vid 17.20 men fick inte krysta da jag inte var hela 10 cm. Runt 17.40 fick jag borja krysta och da tog dom lustgasen av mig for bebisens hjartljud var inte sa fina. Efter att jag krystat 10 min sa blev hjartljuden samre sa en doktor kom in och sa att vi behover anvanda sugklocka for bebisen maste ut nu. Jag fick fortsatta krysta medans dom forberedde allt och det kom aven in tva till personer som var redo utifall bebisen inte skulle andas nar han kom ut. Behover jag ens namna att man blev radd vid det ogonblicket? Sugklockan placerades och 18.03 kom en liten bla kille med navelstrangen runt halsen ut. Han lades pa mitt brost och han andades sa han behovde ingen hjalp. Han kollade pa mig och min pojkvan med en arg blick och skrek till i en sekund, antligen var han hos oss! 3235g karlek och 48cm kort!

  Jag har hort att varkarna gor ondare om man blir igansatt an om forlossningen startar utav sig sjalv men jag kan med handen pa hjartat saga att jag inte tyckte att det gjorde sa ont att foda barn. Jag gick inte pa nagra forlossningsgrupper eller dylikt. Jag tror att om man ar lugn och slappnar av sa gott det gar sa gor det inte sa ont. Varje vark ar en vark mindre och varje vark ar ett steg narmare bebis!

  Du har nagot otroligt framfor dig och jag ar lite avundsjuk da det ar 17 manader sedan min grabb kom! Att foda barn ar en upplevelse som inte riktigt gar att beskriva utan ar nagot man maste uppleva. Jag hoppas allt kommer ga bra och onskar er ett stort lycka till nar det antligen hander! 🙂 Kram

  1. idasmirakel

   Usch jag är så hormonell nu att såna här fina berättelser kan inte jag läsa utan att börja böla! Va skönt att allt gick bra sen.
   Hihi ja man får nog försöka komma igång det när värkarna är för hemska att för varje man tar så är det en närmare bebis!
   Ja fy va rädd du måste vart, det är ju det man är mest rädd för att de ska ske att hjärtljuden går ner. Fy va hemskt men va skönt han kom ut och surfade i stället.. 😉
   Tack så hemskt mycket för att du ville dela med dig! Är så roligt att läsa och speciellt nu när man inte kan tänka på så mycket annat..
   Massa kramar! 🙂

 3. Hanna - mamma till oliwer

  Jag gjorde hinnsvepning 5 dagar innan bf ch två dagar innan bf föddes oliwer 🙂 så det gav resultat antar jag. Önskar sig många lycka till!

 4. Vilma

  Skönt med en hinnsvepning redan nu, så du slipper gå ich vänta bara 🙂 jag kan säga såhär: jag gjorde en hinnsvepning förra veckan och det gjorde fruktansvärt ont! Och då var jag ändå öppen nån centimeter med en tapp som halverats. Så förbered dig på det värsta så blir det nog inte så farligt! Jag blev lite chockad ler hur ”hårdhänt ich brutalt” det var att göra den haha! Även jag började blöda men det är normalt, dock hade den ingen som hellst effekt på mig mer än lite lätt mensvärk några timmar efter. Hoppas det fungerar bättre på dig. Kram 🙂

  1. idasmirakel

   Tack snälla för svar! Vet inte va det beror på men på mig gjorde inte ont alls, eller de kändes är hon tryckte upp för att nå men det var bara av trycket.. Är väl olika från barnmorska till barnmorska och hur vi ser ut och känner där nere antar jag..
   Tack snälla och jag håller alla tummar för dig! Kramar! 🙂

 5. Martinique

  Usch för att gå över tiden :/ Tur man aldrig behövt det innan och hoppas jag slipper denna gången oxå 😉
  Hoppas din förlossning sätts igång av sig självt, igångsättning är egentligen skit men måste man så måste man.

 6. Emma

  Hej, jag har bf imorgon och fick göra en hinnsvepning igår hos läkarn, trodde inte det skulle göra så ont och blödde en del efteråt men det är normalt sa hon, slemproppen släppte efter detta och nu bara man väntar:) har den gett effekt så brukar bebisen komma inom 48 h, dock va min tapp ej så mogen så säkert därför det gjorde mer ont men hoppas hoppas ändå. Lycka till och hoppas det fungerar för dejj:) kramar Emma

  1. idasmirakel

   Åh va spännande! Lycka till och jag håller tummarna för dig! Oj ja fy hoppas verkligen jag är mogen som tusan då så man inte gör den i ”onödan” 😉
   Tack så hemskt mycke för svar!

 7. Monica-Gravid med nr 1

  Sv: Hihi, att dom inte vet hur dom ska ta sig ut våra små 😉 Nej, jag tror vi bestämmer att vi åker in samtidigt? Jag blir grymt avis om du åker in före mig 😀 Det är skönt att ha varandra.. 🙂 Och veta att det är någon mer än jag som har det såhär!

  Oj, spännande med hinnsvepning 😀 Hoppas hon lyckas reta igång nåt nu då 🙂 Håller tummarna!! Kramar

  1. idasmirakel

   Hihi japp jag säger till när det börjar så vi hinner packa väskorna ordentligt och förbereda oss mentalt… 😉
   Ja det hoppas jag också så han hinner bli så gammal som möjligt är vi ska på begravningen..
   Kram på dig! 🙂

stats