Idas Mirakel

Bilbarnstol

Sitter och funderar på vilken bilbarnstol man ska välja. Nu sa damen från NTF att det börjar bli dax för Collin att byta från babyskyddet eller ja iaf om någon vecka sa hon så nu kikar vi och funderar.
Vi gick in på deras hemsida för att se vilka de rekommenderade och vilka som kunde tänkas passa.
Men man blir ju inte klok när man försöker förstå sig på vilken som passar oss och vår bil bäst.
Det är ju inte bara att den ska bara säker, smidig och passa Collin utan den ska ju passa vår bil också det var tydligen inte helt självklart att de passar i alla bilar så då måste man ju ha en som passar i vår bil också. Suck!
Här är en länk till de stolar som testat och godkänt och även vilka som är plus testade.

20130829-223328.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. idasmirakel

   Madde: ja tjyven visst är de svårt! Ne vi får läsa på lite och sen åka in och fråga resten sen. Ni? Kram! 🙂

 1. Martinique

  Vi har maxi cosi 9-25 kg. Finns 4 vilolägen vilket har varit jätte bra när dom somnar i bilen eller man åker långt. Vi hade graco till Caspian men vi var inte aöla nöjda så vi bytte efter 1 1/2 år.

 2. lina

  Vi valde besafe till william den är kanon när de går över till den, det finns fem olika lägen, så om barnet somnar i bilen kan man med ett enkelt handgrep vinkla stolen så den blir mer lutande. Det negativa är att den bara är upp till 18kg men för vår del kommer den troligtvis funka ett tag till då han väger 14 och bältet sitter fortfarande över axlarna. Sen blir även benutrymmet väldigt litet i vår v70 nu när han är tre, men annars är det en kanonstol.
  Provade även en britax för ett tag sen när vi lånade en kompis bil där satt han bra oxå men han knäppte upp sig själv flera gånger under resans färd :/ o det är inte ok!

  Akta graco har jag bara hört dåligt om tyvärr.

  Men tänk såhär:
  Kommer det va läge att flytta stolen mellan olika bilar? Och hur smidigt gör man det med denna stolen?
  Funkar den i vår bil?
  Hur sitter barnet i?
  Hur länge går den använda? vissa kan man använda även när de sitter framåt sen, o för en sån stol kan de va värt att betala mer för då den använd så pass länge.
  Åk in till babyproffsen o be dem sätta in olika stolar i er bil o låt collin provsitta så hittar ni säkert en som ni blir nöjda med.

  Hoppas det inte rörde till de för mycket nu, vet hur svårt det är!

 3. Sandra

  Vi har maxi cosi mobi till sebban å Kasper. Är så nöjd me dom! Mycke är nog för att Sebastian är 5 år och kan fortf åka bakåt vilket är suuuuper bra! Han är ändå 108 cm.. Och sen att man kan ha den i olika lägen. Verkligen guld värt att kunna luta dom bakåt när de somnar.. Tror Dock inte de har något stöd för huvudet men har för mig man kan köpa till de.. Å de behövs ju inte länge isåf :))

 4. Lina

  Be safe har fått bäst i test. Har den till sonen. Köpte den när dottern växte ur babyskyddet, men hon är en lång tjej så den växte hon ur lagom till lillbrosan skulle ha en nybilstol. Han är dock liten och kommer kunna sitta i den läääänge :). Dottern har nu en maxi cobi, är jättenöjda med den också men den känns inte alls lika stabil som basafe, nackdelen ned besafe är att den är så stor och tung och nackdelen med maxi cobi är att den har upp så himla mycke utrymme. Mitt råd är att köpa den stolen som passar Collin nu och inte att den fortfarande ska passa om 1,5-2 år utan köp hellre då en ny stol om de vissar sig att den börjar bli förliten 🙂 vi har en V70 förresten 😉

 5. Martinique

  Vi har maxi cosi 9-25 kg, har aldrig varit nöjdare! 4 olika vilolägen, vilket är suvärent när barnen sover i bilen eller när det är långresor. Hade en graco till Caspian först men han fick byta vid 1 1/2 år.

stats