Idas Mirakel

BVC & mammagruppen

Idag var det ju som sagt 5 månaders kontrollen och mammagruppen.
Colleman hade självklart gått upp så nu så nu väger hjärtat 8380g och är 67 lång!
Åh herrehjärtat va stor han börjar bli! Inte konstigt att han känns tung 😉
Det var ju meningen att han skulle få 5 månaders vaccinet men de hade hittat en ampull som var sprucken i en kartong med vaccin så vi får vänta till läkarkontrollen den 16/9 i stället.
Skönt det men man hade ändå velat ha det bakom sig och spec ifall de triggar igång feber men men så är det ju.
Frågade sköterskan ifall hon hade några tips när det kommer till våra skitproblem men icke 🙁 hon sa i princip att jag får hålla ut i 4 veckor till då det inte längre räcker till med att helamma och vi ska börja med mer mat och kanske byta ut något mål.

Efter besöket traskade vi in till föräldraenheten där det skulle vara matprat med en av BVC-sköterskorna men i stället var det en kvinna från trafikverket som talade lite om säkerhet i bilen och på cykeln.
Kvinnan berättar att efter 8kilo ska man byta från babyskydd till bilbarnstol?!
Vilken face punch, både att han snart måste byta från babyskyddet och att jag snart ska sluta amma min baby som tydligen inte är så liten längre. Mitt hjärtat skriker stanna tiden och det är nuuu!
Alla känns så jäkla pålästa om allt och jag känner mig så nonchalant som inte tänkt längre än vad som ska hända dagen efter.
Jag ljög lite för BVC sköterskan som frågade om jag läst på om hur man introducerar mat för sitt barn ”eh ja jo det har vi gjort” när hon sedan frågade om något hittade jag på att jag måste ha missat det, fast det hade jag ju iof för det ända jag läst mig till är att smakportionerna ska vara ca som ett kryddmått. 😉
Jag har ju inte tänkt längre än amningen så att han snart är så stor att det inte räcker är lite otäckt men samtidigt är det ju jätte kul att han växer.
Jag har verkligen älskat att amma och alla fördelar det ger med friheten, närheten, mysigheten och smidigheten det har givit och för att inte säga att det faktiskt är bättre för dem med immunförsvar och dittan och dattan.
Ne nu blir jag lite blödig.
Pratade med Alex om detta och sa att vi känns så nonchalanta som inte är super påpluggade och hans kommentar var att ja det känns ju som vi bara har barn. Haha
Ne nu låter det som vi inte vet hur vi ska ta hand om Collin och riktigt så är det ju självklart inte men man skulle nog läsa på lite om de kommande månaderna och om utvecklingen som kommer ske.
Det är ju andra gången jag gick på mammagruppen och känner redan att jag lärt mig massor och fått upp ögonen för saker jag inte hade en aning om.
Stressad!

20130827-221116.jpg

20130827-221121.jpg
Polarn och pyret killen som sedan fick kortarmat och shorts för oj va varmt och gott det har varit idag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. hannarunesdotter

  Jag tycker inte alls om de där föräldragrupperna just för att de sätter så mycket griller i huvudet på en! Jag struntade fullständigt i att ”man skulle” börja ge barnen mat vid 4 månader, de fick börja äta lite smått vid 8 månader och jag helammade nästan ett år med bägge barnen. Det funkar för oss. 🙂
  Med bilstol så förstår jag inte hur hon kunde säga så? Det är ju olika vikt på alla babyskydd och det är ju längden och stabiliteten i nacken man går på. Märkligt… Collin är ju stor, men han är ändå liten. 🙂
  Kram på dig och grubbla inte så mycket. 🙂

 2. Emma - mamma till Linnea

  Blir så trött på ”råd och rön” som säger att man ska amma si och så länge. Man får inte göra så om de väger mer än så osv.
  Jag kan dock förstå rådet att börja introducera mer mat pga bajsproblemen, men inte för att det inte räcker med amning. Din pojk ser ju såå välmående ut och går upp fint i vikt, med bara amning. Nu vet jag inte hur det är med andra babyskydd men det vi har gäller från 0-13 kg och har snarare att göra med hur lång bebis är.
  Jag har nojat så otroligt över att sluta amma. Jag har iförsig inte njutit alls av det utan mest tyckt det varit jobbigt (om än smidigt ibland) men ”man ska ju amma minst sex månader”. Men att sluta var det bästa jag gjort. Jag känner mig mer fri och framför allt mår bebis bättre och går upp i vikt bättre.

 3. Jessica

  Vill bara skriva att man kommer långt med sunt förnuft vilket jag verkligen tycker att du verkar ha! Så var inte stressad över att du inte har läst på om allt. Du gör ett bra jobb med ditt barn. Och fortsätt amma så länge du tycker det känns bra!

 4. Kajsa

  I sverigen rekommenderar man att fortsätta amma i minst ett år, utöver vanlig mat då, men man FÅR ju faktiskt amma både så kort och precis så länge man vill! 🙂

 5. Martinique

  Jag helammade nästan fram till 10 månader med vår flicka! Hon fick lite enstaka måltider under dagen och sen en föaska välling på kvällen. Men var vi iväg en heldag så ammade jag bara. Ta det i den takt du vill, man behöver inte sluta amma just vid ett datum. Känner många som ammat längre än så och det har aldrig varit några problem för varken barnet eller bvc.

 6. LaPihl @Instagram

  Du, jag har inte heller koll på det där. Vill helamma så länge det år. William har fått smaka lite av våran mat som jag bara doppat fingret i. Typ mosad potatis, banan, slickat på en macka. Tycker också att det är härligt att amma. Vi får läsa på och lära varandra 😉

  1. idasmirakel

   Cecilia: ja precis de får vi göra! 🙂
   Ja visst är det hur mysigt som helst! Det är verkligen vår stund som inte ens pappan får uppleva så jag är så hemskt tacksam att det har funkat så fint som det gör! 🙂
   Kramar 🙂

stats