Idas Mirakel

Castus mellis

Collin han älskar ordet mellis. Dels för att han vet att det alltid ingår frukt och ev någon yoghurt men också för att han slipper äta ”riktig” mat som nu för tiden inte är så roligt.

Våra mellisar består av diverse olika små munsbitar men oftast blir det en frukt, en skål yoghurt med rågkuddar och/eller en macka/knäckebröd.

Varje gång vi ska iväg någonstans går jag igenom vår fruktskål för att få med något enkelt mellis till Collin ifall vi ska vara iväg en längre stund.
Ofta är bananerna mosiga, avokadon för osmidig att äta, vindruvorna för omättande och päronen är slut.

Castus däremot är både smidiga, goda och innehåller massor med vitaminer, mineraler, fibrer, bär, frukt, och energi samtidigt som de är goda!
Det bästa enligt mig är inte bara smaken utan att de är helt utan konserveringsmedel, inga färgämnen och har inget tillsatt socker.
Stängerna är kallpressade för att bevara så mycket nyttigheter som möjligt.
image
Vi har som sagt valt att inte ge vår 2 åring godis, fika, sockrad dricka och liknande för den enkla anledningen att det inte finns något positivt med det, bara negativt enligt min mening. Därför blir jag extra glad att det finns företag som tar fram goda alternativ även till ”sockerfria barn” (det är socker i allt, jag vet).
image

image
Fruktstängerna från Castus finns i smakerna äpple/hallon, banan, blåbär, jordgubb och päron.
image

image
En mellis älskande liten kille 🙂
image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Även fast jag inte har några barn blir jag sugen på att köpa hem dessa och testa själv. Va härligt att det finns bra sockerfria alternativ. 🙂

 2. Anna - mamma till två prinsessor och en prins

  Jag gillar också dessa! Jag tycker det borde finnas fler roliga alternativ till de barn som är ”sockerfria”.

  Vi möts av mycket negativa kommentarer i vår omgivning om att vi försöker hålla våra barn sockerfria (4 och 2,5 år) så länge det går. Folk tycker att vi inte unnar dem och att vi är konstiga. Går man på kalas får man ha med sig egna kex o dyl för att de tror att alla barn älskar saft och tårta.
  Min 4-åring hatar allt som är sött. Får hon sylt på sina pannkakor så vägrar hon äta osv.

  Tack för bra inlägg 🙂

  1. idasmirakel

   Anna: åh va roligt att det har funkat så länge utan socker för er!
   Så det funkar även fast de ser andra barn äta på kalas och liknande? Det är ju då man tänkter att det inte kommer funka, men det är klart om hon inte gillar socker så kanske det går lättare 🙂

stats