Idas Mirakel

Collins mat

Tjo fick en liten fråga om hur vi gör med maten till Collin så tänkte berätta lite om Collins okomplicerade matvanor.
Collin ammas ju fortfarande alla mål utan ett halvt matmål om dagen, alltså den portionen med mat han äter än så länge är så liten att han inte blir mätt utan han måste amma efter.
Collin äter ingen gröt, får ingen välling eller liknande utan det han får är lite kokade grönsaker, rotfrukter, frukter och det han hittills smakat på är: potatis, morötter, ärtor, broccoli, blomkål, köttfärs, lax, rån, majskrok, någon enstaka portion banangröt.
Collin är som sagt glad i mat och äter gärna så vi har aldrig haft några problem med att få i honom mat, eller ja de första gångerna så grimaserade han som bara den och klöktes men nu gillar han allt han får. Sen tror jag att det kan va en bra grej att man själv äter ihop med sitt barn för att visa hur man gör och få det till en trevlig stund där man umgås och tar det lugnt.
Kom nämligen på mig själv idag med att själv äta, mata Collin och laga mer mat till honom samtidigt och fick hemskt dåligt samvete för att det var så stimmigt och ingen mat ro alls så jag stängde av plattan och satte mig och koncentrerade mig på att bara äta och mata.
Vi har inte gjort maten till en så stor grej än utan mest får han kokade grejer med lite kryddor i och inga långkoks grytor än så länge.
Gluten introduceringen går framåt och nu får han ett rån om dagen. Man ska ju smyga in gluten och gärna samtidigt som amning för det ska ju minska risken för intolerans så det har vi tagit på allvar och även fast Collin vill ha mer så får man bara ett om dagen.
Laxen introducerades för övrigt idag, i broschyren bra mat för småbarn från BVC fick jag tipset att bara lägga en lax bit på en tallrik och micra i några minuter på högsta effekt, pressa lite citron och krydda lite så är det klart! Så himla smidigt!

20131014-224935.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Superbra tips med laxen i micron! Det ska jag komma ihåg när det är dags att börja med mat till lilltjejen. Än så länge har hon bara fått smaka en 1/2 tsk med majspure. Smaskens!

  1. idasmirakel

   Amanda: ja men precis! Det är ju så svårt att veta att maten räcker till och de får i sig rätt näring men då är det ju super att fortsätta amma lite till ju! Sen kommer det nog vara svårast för mamman att sluta för det är ju såååå mysigt ju! 🙂

  1. idasmirakel

   Ayse: i broschyren står det att man kan mosa sönder med en gaffel vilket jag gör sen när den är så sönder kokad så faller den ihop när man rör lite i den ändå. För oss funkar det kanon iaf 🙂

stats