Idas Mirakel

Collins påskägg

image
Collin han äter ju som sagt inte socker, eller tillsatt socker.
Han äter inget godis, inget fika och så vidare.
Dels för att där än så länge inte finns någon anledning att ge honom för han nöjer sig gott och väl med frukt och sockerfria kex och dels för att socker i större mängder inte är bra för små små kroppar.
När vi inte längre känner att de funkar så kan han börja få en bit bulle, en is glass eller liknande men det kommer förhoppningsvis dröja länge innan han äter godis.
Ja jag vet att med nästa barn, då…..
Äh det skiter jag i nu, nu gör jag det som jag tror är bäst för Collin just nu.
Aja vilketsom detta skulle inte bli ett ”moralkärring-inlägg” men för att visa va Collin fick i stället i sitt ägg av oss.
Brallorna brydde han sig inte det minsta om men kepsen åkte på och sen fikade han i soffan. 🙂
Så nöjd!
Jag hade hittat dessa ekologiska kravmärkta russinen med små äppelbitar i som jag trodde skulle göra succé men där fick jag fel. Haha han som annars älskar tranbären i sin müsli och vanliga russin.
Ja och för er som undrar så får han fruktsocker, visst russin som godis är sällan men han äter bär i sin frukost müsli som jag köper var för sig och blandar till 🙂
Smarrigt värre!
Va fick era barn i deras påskägg?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mybjornemalms

  Vår dotter Elise på 9 månader fick sina första galonkläder, en klämmis, majskrokar och en liten nalle i påskägg och hon blev mycket glad! 🙂

 2. Annelie

  Vår tjej Alice på 1,5 år fick ett påskägg av mormor med vindruvor och ett av morbror med salta pinnar. Hon blev överlycklig!

 3. Nina B

  Här blev det några smoothie och apan herr Nilsson i ägget. Blir inte godis här på länge heller. På hans 2 års kalas på söndag ska faktiskt alla gäster få sockerfritt (okej det är sötat med exempelvis banan eller aprikos) är lite spänd på reaktionen.

  1. idasmirakel

   Nina b: så gjorde vi oxå på 2 års kalaset, ja eller nästan. Vi körde fruktsallad med grädde till barnen och de vuxna kunde välja till vaniljglass. Kändes inte rätt att köpa en stor dyr tårta det ska stå Collin på som han sen inte får äta :/
   Dock hade vi ändå några kakor med de hann Collin inte ens fundera på för han skulle ner så fort som det bara gick till sina nya leksaker. 🙂
   lycka till med kalaset, det kommer bli toppen! 🙂

stats