Idas Mirakel

Dagens mamma + bebis

Nyduschad och sitter i soffan och matar Collin medans Alex steker plättar, härligt!
Har vart och fikat hos mor min och hon hade Mia på besök som verkade tycka det var trevligt att träffa Collin för första gången.. 🙂
C moster Melina hade bakat både bullar och biskvier som vi gottade oss med och Collin var nöjd och super mysig hela tiden (med undantag från nån enstaka minut innan matning).
Jag har funderat på en sak jag tänkte höra med er rutinerade mammor om,
hur ammar ni offentligt? Jag menar om ni tex tar en promenad i stan och sedan kanske går i någon butik och kanske tar en fika, hur ammar ni då? Slänger ni fram tuttarna var som helst eller hur gör man? Haha konstig fråga kanske, jag har iof inte tänkt springa i en massa affärer alla redan då jag är extremt rädd för basilusker nu när man har en liten knodd med undantag från att handla ibland som är ett måste..

20130418-205301.jpg

20130418-205338.jpg
Mindre snyggt med texten i nyllet men tyvärr har jag märkt folk snor mina bilder..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Inte hönsmamma

  Du borde ju vara mer rädd för att inte utsätta ditt barn för ”baskilusker”. Utan dom kommer han inte utveckla ett normalt immunförsvar. Dagens allergisverige…..

  1. idasmirakel

   Inte hönsmamma: Ja fast nu var Collin 3 veckor!!! när detta inlägg publicerades och då var det risk för RS virus vilket är riktigt farligt för små bebisar. Om du inte vet vad RS virus är så kan du googla.
   Så denna kommentar är bara riktigt korkad!

 2. Anna

  Finns ett amningsrum på A6, ta korridoren emellan esprit och dresman förbi ”lekplatsen”. Sen fanns det ett amningsrum nere på stan med på baksidan av åhlenshuset för två år sedan, gissar på att det fortfarande finns kvar.

  1. idasmirakel

   Elin: tack snälla rara! Jag målar dom men oj va skönt det hade vart med permanenta, va smidigt!
   Kramar 🙂

 3. Sandra

  Det finns ett amningsrum på Ikea på A6, man får fråga i informationen så öppnad dom det. Finns skötbord, fotölj och dämpad belysning… Tips tips 🙂

 4. sandra

  vem är det som snor dina bilder? och i vilket syfte ? hade en bekant i norge som mamma bloggade de snodde hela hennes identitet och skapade en egen blogg med hennes bilder på dottern kilen och henne creapy. Håll koll på de som tar dina bilder så att det inte händer så för dig med kära syster. btw älskar din mellis bild 😉

  1. idasmirakel

   Sandra: ne en på instagram har tagit två bilder på mig med magen och suddat mitt ansikte och en bild på ett par byxor jag sytt åt Collin. Sedan var de en på tradera som la upp en annons om en kudde jag har och hade tagit en bild på mitt vardagsrum..
   Lite irriterande!

 5. Kristina Johansson

  Jag känner mig alltid obekväm med att amma offentligt (eller hemma också när vi har besök) så nu till andra barnet har jag hittat det som jag ser som Guds gåva till mig och andra lite pryda kvinnor…Amningssjalen! Det funkar som att ha en filt över sig men mer praktisk, filtarna tyckte jag alltid lossnade eller bebisen ryckte bort den så att det ändå alltid slutade med att hela bröstet blottades. Amningssjalen/ponchon är ett tygstycke med ett hål för huvudet (poncho), hålet är tillräckligt stort för att du kan kolla på bebisen men litet nog att inte visa allt hela tiden.

  Jag har älskat den, men för andra kanske den känns onödig. Amningssjalen jag köpte var med märket Leia, fanns då i gråmelerat eller svart.

 6. Madde- Mamma till Olle

  Innan jag fick barn tänkte jag att jag aldrig kommer amma offentligt. Men nu har min åsikt ändras lite för dem blir ju hungriga direkt och det enda som gäller är käk 😉
  Så jag tar en filt eller liknande över axeln..Och gömmer Olle och tutten under den. Kanonbra 🙂 Och ingen tuttfixerad ser!

  1. idasmirakel

   Madde: haha ja man undviker ju gärna de tuttfixerade.. Ska helt klart testa filt tekniken hemma så jag kan rätta knycken sen när det är dax.. 🙂
   Hihi tack snälla för tipset! 🙂
   Kraaam på er!

 7. Jenny

  I några av våra köpcentrum finns amningsrum så det är superbra att kunna gå och sätta sig i lugn och ro. Har jag inte tillgång till det ifall jag är i parken med stora sonen eller på fik tex så drar jag en filt över 🙂 Har hänt också att man fått stanna bilen och dra fram maten där i 😉

  1. idasmirakel

   Jenny: åh de var ju smart med amningsrum tyvärr har nog inte vårt A6 center det, eller va jag vet iaf.
   Men då får jag testa på filten som verkar va en klassiker 😉
   Tack så hemskt mycket för tipset..
   Kramar!

 8. sofia

  Ja, många använder som ovan skriver en filt över axeln eller så. Är ju lätt fixat o du kan amma utan att känna dig blottad, collin får litemlugn o ro o du kan slippa undan idioter som går runt o stör sig ;). Lycka till! 🙂

  1. idasmirakel

   Sofia: ja precis det är ju inte bara att man känner sig obekväm med att ta fram tutten utan folk stör ju sig i vanlig ordning på allt de inte själva gör så det kommer de väl säkert tycka är opassande att amma offentligt..
   Men då är de ju super smart med en liten filt att sticka in ungen under.. 🙂
   Tack så hemskt mycket! Kram på dig!

 9. Sandra

  Vad illa att folk tar dina bilder. Jag ammade överallt! Det är mat till din bebis och inget annat just nu så det får folk ta enligt mig. Brukade gå till ett lugnare ställe för att inte Viggo skulle stimma så av mycket ljud runt om. Men annars ammade jag överallt. Hellre flasha tuttarna en stund en att ha en hungrig bebis : )

 10. carina

  Jag ammar typ var som helst. Brukar leta upp någon bänk lite avskärmat sådär för lugnets skull. Och som Stina i kommentaren ovan säger så är det smart att knyta en liten filt så att bebisen får en liten egen plats.
  I nödfall kan man ju amma överallt, jag ammade mitt på en gata i Venedig, stående, med min man som skynke. Haha, nöden har ingen lag.

  1. idasmirakel

   Carina: haha ja det var inte det vanligaste stället att amma på men ja klart nöden har ingen lag. Kommer väl va de första gångerna som man är lite obekväm innan man kommer in i de och tycker det är mer naturligt..
   Kramar.. 🙂

 11. Stina - mamma till Leon

  Jag tog antingen en tunn bomullsfilt eller en scarf/halsduk och knöt fast ena änden i bh bandet, tog sedan fram tutten under filten och till sist förde jag in Leon under filten. Ingen behövde se mitt bröst, Leon fick det mysigt och privat och jag kunde ändå se honom samt han fick luft 🙂

stats