Idas Mirakel

Den nakna sanningen

Tänkte visa hur kroppen ser ut sådär 3,5 månader efter förlossningen.
Magen har blivit hårdare och jag börjar märka skillnad och magmusklerna håller på att gå ihop helt efter att ha vart rätt så delade.
Den närmsta tiden efter förlossningen så såg man verkligen ut som ett mumintroll, degig och stor.
Herregud säger jag men nu är det mycket bättre.
Jag gick upp 28 kilo och ligger nu på va 57 (vägde 52 innan jag blev gravid) och känner mig rätt nöjd och vill inte gå ner mer men gärna få allt lite fastare.
Jag har fortfarande kvar lite av hormon randen och de få bristningarna jag fick på insidan av låren börjar blekas.
Innan jag födde hade jag lite ångest att jag inte skulle kunna visa mig i bikini i sommar men nu skiter jag i vilket, hela kroppen är rätt slapp och saknar muskler och är nu bara smal och hängig men inget jag har någon som helst panik över.
Jag försöker träna och röra på mig för att så småningom få en bättre fysik men jag skäms inte ett dugg utan snarare tvärtom! Jag är stolt över den och ja det låter klyschigt men det är sant!
Det hade kunnat va värre och jag hade fortfarande kunnat va kvar på +20 kilo men det är jag inte och med tanke på att det bara gått 15 veckor sedan jag hade en kille på 4250 inuti min kropp så är jag helt ärligt förbannat stolt att den ser ut som den gör!
Jag tappade de första två veckorna ca 15 kilo och sedan har de bara rasat i jäkla fart och stannade vid ca 57 för kanske en och en halv månad sen men jag vet inte riktigt för jag väger mig inte för det gör ändå ingen skillnad bara jag trivs. Är man dessutom 170 som jag så bör man inte väga 52 heller känner jag nu när jag ser tillbaka på bilder på mig själv, men visst så har jag alltid vägt och min Max vikt innan graviditeten var 54 så en speta har alltid varit min kroppsform så att få lite kött på benen har faktiskt inte skrämt mig ett dugg.
Bristningarna har även letat sig till brösten men där är de tunna och vita så de syns knappt och där om något stör de inte ett skit.
Så här ser magen ut nu, men självklart beror de på om jag nyss ätit eller om jag häver i mig en liter vatten på en timme vilket jag ofta gör nu när de är varmt och jag ammar. Men att magen ser lite olika ut på morgon/ kväll och innan och efter mat det gör den väl för alla.
Sen så hade jag ju en rätt dramatisk förlossning och är därför lite ”ommöblerad” där nere och det är inte helt som det ska eller har läkt än riktigt men det blir väl förhoppningsvis bra så småningom det också.

Så här ser iaf jag ut och mina kärlekshandtag och jag ber er hoppa över att skriva elaka kommentarer om ni tänker göra det.

20130713-001823.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paula

  Vad starkt av dig, du ska verkligen vara stolt över dig själv och din kropp!!! Du ser jätte fin ut och din kropp har verkligen dragit ihop sig fint!! Jag hoppas att jag ser ut som du i kroppen när min son också är 3,5 månad!

  Creds!
  <3

 2. hannarunesdotter

  Du är jättefin gumman! Tänk att kroppen faktiskt kan bära ett barn, otroligt!! 🙂

  Barnen tycker det ska bli jätteroligt med en liten bebis. 🙂 Nu är ju de båda så pass stora att de faktiskt FÖRSTÅR. Thristan är så go och pratar med och pussar magen varje dag. 🙂 Oh, vad långt det känns till december nu! Hihi.

  Kramar och ha en fin dag!

 3. Denise - mamma till Noah

  Fin du är! Du ska vara nöjd! 🙂 Jag gick upp 22kg och har 11kg kvar tills inskrivningsvikten. Vägde 59kg o väger nu 70. Vill väl iaf ner 5-6 kg till men det är de där jädra sötsuget som e svårt o få bort 😉

 4. Johanna

  Gud vad duktig du är! Jättefin! Du lär inte få några elaka kommentarer, skulle du ändå få det så är det dem som har problem och har stora komplex. Trevlig sommar:)

 5. jaanas

  Ur snygg är du! Fick min dotter för två veckor sedan och jepp, mumintroll nr 1 här 😉 Hoppas på att kroppen ”sköter sig själv” lika mycket som din gjort 😀

 6. klara

  Ser ju toppen ut : Vet dock inte hur du gå ut innan 😛
  Jag gick bara upp 7kg och har gått ner ca10kg nu men har mkt övervitk sen inna och sen blir man ju så mkt slappare i kroppen efetr en förlossning! Men viktigt att låta ta det tid att dra ihop sig i sin egna takt! 🙂

 7. Johanna

  Om jag ser ut som du tre månader efter min förlossning så kommer jag gråta av lycka! 🙂 på riktigt,

 8. Magdalena

  Ida du ser jätte fin ut och kan knappt tro att Collin har legat i din Mage. Jag gick upp 15kg med Lukas och 10kg försvann dom 4 första veckorna men hoppas dom sista försvinner snart. Fick ett tag sånt sötsug men går pw nu och äter bättre. Kram

 9. Madde- Mamma till Olle

  Du är verkligen jättefin!! Duktig du är som gått ned så mycket redan! 🙂 Häftigt hur kroppen fungerar och drar ihop sig, så stora magar vi hade för några månader sedan 🙂

  Kram på dig fina 🙂

 10. Tina

  Vackra Ida !! Du ser sååå fint ut , ärligt talat så tyckte jag att du var för smal innan graviditet men huvudsaken var att du va nöjd och fet är samma sak nu. Du är vackert oavsett va vågen visar, jag tror stark på inre skönhet.
  Jag gick inte upp mycket 11 kg, 7 kg gick jag ner en vecka efter att Caspian föddes och resten tog 4 månader men jag känner inte igen min kropp har samma vikt dom innan men absolut inte samma figur så här gäller tränna kroppen och jag har tid på mig .
  Kram kram

 11. Anna

  Jag har gått ner 8 kg av mina 20 gravidkilon. har liksom stannat. Fick barn för 3 månader sedan. Började träna för 2,5 veckor sedan o gått ner 1 kg Av träningen, så det går segr. promenerar varje dag plus tränar styrka/kondition 2 ggr i veckan. Men det är inte kilona som är det största problemet utan alla bristningar jag fått. Kärlekshandtagen,hela innelåren från typ underlivet ner till knäna som sträcker sig lite baksida lår och bakom knäna, lite på runpan oxj äcen brösten. Har köpt dermaroller så jag ska testa detta. Kände efter någon månad på magen och musklerna har redan gått ihop.

 12. Johanna

  Jättefin ju, inget att skämmas för där inte. Själv har jag precis gått ner mina gravidkilo (20kg) och Eddie är 8 månader. Ammade ju inte så fick ingen hjälp av den att gå ner. Men det har gått ändå : ) Ska ner 10 till för att känna mot nöjd. Men det får ta den tid det tar.

 13. Johanna

  Jättefin!! Tänk att du liksom burit ett barn inom dig, helt fantastiskt hur kroppen fungerar och att de är möjligt! 🙂

 14. Frida

  Du är så fin! Du peppar mig till att inte fundera så mycket på hur kroppen kommer se ut efteråt, kroppen tar hand om det själv:)

 15. Sandra

  Håller helt med de andra! Du ser fantastiskt ut! Har själv en flicka på 12 veckor, och jag har gått ner ca 13 kg, och jag kämpar med att få bort ca 10 kg till, vägde ca 56 kg innan jag blev gravid. Men det får ta den tid det tar. Det är ju så fantastiskt vad kroppen kan åstadkomma! Måste även tillägga att du har en underbar blogg som jag gärna läser dagligen. Känner igen mig själv i princip allt du skriver! 🙂

 16. Helena

  Ida du har en jättefin kropp! Den skall du vara nöjd och stolt över för den har fött fram din fantastiska son. Ett mirakel i sågat kroppen ens kan återhämta sig efter en sån resa.
  Vacker mamma

 17. Sara

  Vad fin du är! Helt otroligt att du redan gått ner alla gravidkg- och framför allt imponerande!
  Själv gick jag upp 25 kg och de sista 10 samarbetar inte riktigt med mig att få bort- men vad sjutton det har gått bara drygt tre månader och jag kämpar på!
  Men du är jättefin och du borde heller inte skämmas och du har all rätt till att vara STOLT! Bra jobbat. 🙂

 18. Isabella

  Så vacker! – de är fantastiskt vad kroppe mm kan åstadkomma.
  Längtar så efter min lilla pojk, har stan glömt tanken om hur kroppen ”egentligen” ser ut!

  Jag har redan gått upp över 22lg och är i vecka 35.. Slutar väl på dryga 30 när den här graviditeten är färdig. Får hoppas på att min kropp återhämtar mig lika fort som din. (Dock är min mage fylld utav bristningar..)!

stats