Idas Mirakel

Du lilla barn

Den sista tiden har det slagit mig så många gånger om dagen hur stor denna kille har blivit.
Inte bara det att han gått från en knubbig bebis med de rundaste låren till en lagom tjock och lång kille som har såååå mycket spring i benen.
Utan han fattar och kan så himla mycket mer än va man tror!
Jag har nu det sista börjat prata mer med honom som om att han förstår precis vad jag säger.
Visst har jag alltid babblat med honom när vi är själva men nu pratar jag med honom som om han skulle förstå precis allt jag säger.
Och till min stora häpnad förstår han sååå himla mycket mer än jag trott.
Hur länge har han gjort de utan att vi vetat om hans kunskaper?
Ber man honom hämta tex traktor boken eller byxorna och ge den till pappa så gör han det. Han bara kan det utan att vi behövt öva på vad ”kan du ge” betyder. Bara så där!
Hans ordutveckling har jag knappt skrivit om för nu kan jag nog inte ens räkna orden längre. Dels så kan han så mycket ord som han inte kan säga och dels så kan han säga så otroligt många ord som jag tror att flera av han inte förstår innebörden av men ändå kan säga.
Han härmar efter oss hela tiden och det dyker upp mellan 1-10 nya ord varje dag.
Igår satt vi och spelade titt ut på iPaden där han ska trycka på en sten/ladugård/buske så hoppar det fram ett djur och de säger vad det är för djur, några av djuren kan han säga och några kan han hur dem låter (och andra kan han inte men skrattar åt när de bajsar eller räcker ut tungan 😉 )
Men ibland blir han för ivrig och klickar ur oss ur spelet och hamnar på startsidan vilket han gjorde denna gång och genast satte han fingret på klock appen och sa ocka!
Hihi ja man blir sååå stolt och jag blir så imponerad av allt han snappar upp.

Älskade unge!

Psst ni ska veta hur arg han blev när fåret inte gick in i hytten på bilen. Man dör söthetsdöden rätt ofta med detta frustrerade barn 😀

20140805-222358-80638789.jpg

20140805-222414-80654184.jpg
Vaaaar är Collins tunga? 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie - mamma till Leonard

  Hihi så gulligt ju. Leonard pratar också jätte mycket nu och de dyker upp nya ord varje dag som jag inte vetat att han kunnat.
  Idag tex var han lite olydig så säger till honom ” aj aj leonard, så får du inte göra. Då tittar han jätte argt på mig ( ögonbrynen hade typ åkt ner till näsan, haha) och säger till mig ”TYST”
  Hahah kunde knappt hålla mig för skratt. Vår lilla chef här hemma som bli vansinnig när man säger till han men att han kunde säga tyst visste jag inte 😉

  Goa barn, varje dag får man uppleva nåt nytt 🙂
  Kram

  1. idasmirakel

   Linn: den heter peekaboo och så skrev jag nog svenska 🙂
   Om man söker på barn 1-2 hittar du fler roliga spel 🙂

stats