Idas Mirakel

En mammas hjärta

En mammas hjärta hoppar av glädje när Collin är en favorit hos mina vänner.
Idag har han blivit buren, matad och busad med av mina tjejkompisar och han gillar dem lika mycket som dom gillar honom. 🙂
Att för en mamma är det guld!
Jag är alltid lite orolig av någon konstig anledning att någon ska tycka att Collin är jobbig när han är trött/ ledsen/ uttråkad/ hungrig och behöver matas eller när han behöver en ny blöja. Jag vet inte varför men det bara är så, jag tycker ju inte att han är jobbig men har man inga barn själv så vet man inte hur det är och endel av mina kompisar är vana vid lugna barn som inte säger ett pip utan bara sitter och tittar medans min Collin är tvärtemot och vill nära på hela tiden bli underhållen och behöver stimuleras för att ha roligt.
Collin vill gå runt och titta på saker, han vill bli busad med och han vill inte ligga på en filt på golvet ensam långt borta från alla andra utan han ska vara med.
Just vad andra människor som inte känner oss tycker om oss det skiter jag i men de jag känner vill jag gärna att de ska tycka om min son.
Jag tycker inte att han är jobbig men vet hur det var när man själv inte hade barn och ett barn var ledset eller allmänt tjurig va jobbigt det kan va men nu när man själv är mamma är sällan några barn jobbiga. Visst endel mammor skulle behöva lite mer koll på vad deras barn gör.
Därför blir man så himla glad när ens kompisar inte bara bär runt på Collin för att de känner sig tvingade utan för att de vill och de gillar honom.
Det värmer ett mammahjärtat något enormt!

20131010-221412.jpg

20131010-221429.jpg
En gårdagens busunge som sitter bättre och bättre för var dag!
Mitt mammahjärta hoppar av lycka!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmelie

  Walter är likadan, alltid ska det hända något och helst ska alla prata bara med honom hela tiden 🙂

  Det är en väldigt fin lek”matta” collin har 🙂 vart är den köpt någonstans?

  Kommenterar inte så ofta men är en trogen läsare och måste bara säga att du har en Super bra blogg 🙂 Absolut den bästa jag läser!!!

  1. idasmirakel

   Emmelie: åh tack så hemskt mycket! Va glad jag blir 🙂
   Lekmattan är ifrån Ikea, perfekt att övningssitta på när man trillar så är den mjuk och go 🙂

 2. Kajsa

  Collin och Nimon är nog ganska lika tror jag. Han skulle heller aldrig nöja sig på en filt en bit bort (i alla fall inte nån lång stund), utan vill vara med oss hela tiden. Och som du har skrivit innan också, det är ju bra egentligen att ens barn är SOCIALT och gillar umgänge och närhet. Vilka bra egenskaper! Nimon är alltid som mest nöjd när vi umgås flera vuxna och han får vara med och lyssna i någons famn. Eller nu när vi bor på landet, när vi är ute och fixar med djuren och han sitter på höften och tittar på. 🙂

  Och jag känner igen mig i oron att ens vänner inte ska gilla ens bebis om han inte är nöjd. Speciellt eftersom många av dem inte själva har barn.

  1. idasmirakel

   Kajsa: precis! När vi är bort bjudna och folk frågar om vi vill ha en filt att ligga på så tackar jag oftast nej för han ändå inte vill ligga där men är vi hos min mamma eller Alex föräldrar så är han sällan ensam på golvet då brukar det ligga en bunt mostrar, plastmorfar eller en mormor och gärna jag och Alex också jämte så då är det ju inte dumt att ligga där inte och gå igenom alla de gammal trogna träleksakerna mamma och mostrarna hade som små vilket han tycker är spännande 🙂

 3. Matilda

  Vill bara skriva åt dig att det är på grund av dessa inlägg som jag läser din blogg! Du är ärlig om hur livet med barn är och att inte alla barn som du säger ligger på en filt eller konstant är nöjd. Min son är lika dan, han vill bli underhållen och vill att det ska hända grejer hela tiden. Jag älskar min son över allt i världen, men det är så skönt att höra att andra har det lika och att man inte är ensam. Det känns som att alla runt mig har barn som bara sitter där tysta och inte säger ett knyst, så tack snälla Ida för att du får mig att känna att min son inte är annorlunda 🙂

  1. idasmirakel

   Matilda: men eller hur jag älskar att han vill vara med och som Kajsa här ovanför (eller nedanför) säger så är det ju super egenskaper att vara social så egentligen förstår jag inte varför det anses som det ”snällaste” barnet sitter tyst ensam och sköter sig själv medans alla andra sitter ihop och pratar och umgås. Ne visst vill man hinna äta frukosten och kanske hinna duscha nån gång utan att sambon är hemma men är det priset så betalar jag gärna det! 🙂
   Tack söta du! Kramar 🙂

stats