Idas Mirakel

En rutten dag

Oj ja denna dagen kan gå och dö. Verkligen allt som kan gå fel har gjort det förutom P böter då.
Ungen vaknar vid 5:20 och hänger med pappa upp men när han åker får jag ta över vid 6:00.
Då börjar den eviga läggningen som aldrig tog slut. Han somnade flera gånger för han var skit trött men så fort jag skulle lägga ner honom i sängen vaknade han med ett skrik och skulle upp och sova i mammas famn. Efter otaliga läggningsförsök tröttnade jag och gick ner med honom fast han var skit trött och satte honom på mattan så han fick leka av sig lite till och bli ännu tröttare tänkte jag.
När han varit vaken tre timmar (han brukar alltid somna efter två timmar) så försökte vi med läggning igen, samma visa han somnar i min famn och så fort jag lägger ner honom huuuur försiktigt jag än försökte så vaknade han. Ja ni kan ju tänka er hur ryggen mår när man bär runt på 10 kilo bebis alldeles för länge och sedan ska man fira ner ungen utan att han märker det i botten på sängen (vi har sänkt den nu).
Ryggen blöder!
Efter det så bokade min tjejkompis med bebis av våran träff så för att inte sitta ensam ännu en dag fick jag snabbt tänka om. Som tur var var Linn ledig och villig så vi packade snabbt ihop oss och under tiden bet hunden sönder Collins badanka.
Alltså jag orkade verkligen inte en sån incident. Cleo har inte ätit sönder något på flera år och så ska hon göra det just idag?!
När vi väl var på klädda och när allt (inte allt) var med packade jag ut oss i bilen.
Jaha och nu startar inte BIL-FAN!
Alltså jag var så sugen på att gå ut och hämta en yxa och slå in rutan på bilen så den skulle få känna på hur jag kände mig men hejdade mig när jag kom på att den inte känner något utan det skulle bara bli värre för mig.
Hopp så efter 20 min kommer min svärfar hem och hjälper mig igång, tack snälla!
Vi hämtar upp Linn och åker till en butik jag hade tänkt köpa lite grejer som självklart var slut.
Efter lite fler butiker stannar vi på Johans café för att fika, när vi beställt mat och Collin vaknat vrålhungrig så finns det inget skötbord och jag hade glömt skötdynan som är nytvättad så på ett så äckligt golv ville jag inte lägga honom så jag satte mig på toan och bytte på honom i knät.
Tacka fan för en kissblöja i detta läget.
Vi hinner slänga i oss maten innan Linn får ett samtal och måste panik åka hem samtidigt som Collin gör nummer två.
Alltså va fan lägg av! (alltså inte Collin men han där uppe som jävlas med mig)
Så vi slänger ner Collin i åkpåsen i vagnen och springer till bilen (den är två gator bort så han hann inte frysa ihjäl) sätter igång bilen och får byta på honom i baksätet på en sönderriven pappåse.
Han var INTE glad kan jag säga, fast vem hade varit det?

Så idag har verkligen allt gått emot mig och jag har verkligen varit på bristningsgränsen hela dagen.
Nu ska det bli så skönt med helg och hjälp från Alex.

20140124-223041.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Jag hade aldrig fixat allt nattbärande utan selen. Funkar er babybjörn fortfarande? Annars kanske en ergobaby el liknande skulle kunna vara till hjälp? Jag tycker det är bra att kunna ha kvar honom en stund i den efter att han somnat så han sover lite djupare innan jag lägger ner honom. Och med selen är det inte alls tungt, speciellt om jag har honom på ryggen. Hoppas helgen blev betydligt bättre än den här dagen!!

 2. Millan

  åh vad jag känner igen mig… när min son var i den åldern var jag ett vrak. att jag bär på lillebror i magen samtidigt gör inte saken bättre när man både mår illa och är i extremt behov av sömn! man får bara hoppas att dom dagarna är få räknade!
  en fundering: funkar det inte om han somnar själv i sin säng? vi hade samma problem ett tag. han somnade i vår famn och det gick inte att lägga ner han! slutade med att han fick sova på oss vilken betyder att man sover väldigt dåligt själv. sen testade v att lägga honom i hans säng så han somnade där och det funkar mycket bättre. ett tips!
  stooooooooooor kram till dig och som säkert många säger kan jag trösta dig med att det blir bättre snart! <3

 3. J

  Testa att ge honom lite alvedon en stund innan läggning ? 🙂 de har du kanske redan testat, men de gav iaf jag min äldsta när hon helt plötsligt krånglade med sömnen när tänderna var på väg.. Hoppas de vänder snart!

 4. pia

  Haha! Ibland är de väldigt billiga! Både barn å hund 😉 kan trösta med att det är en fas som snart går över. Se det positiva, när det e som jävligast så gör de oxå de största skutten i utvecklingen!

 5. Tina

  Men åh vännen !! Hoppas att du sover gott nu och Collin sover hela natten … Själv har svårt att somna om efter Caspian’s natt välling. Vi hade hela 3 jobbiga veckor med en unge som vaknade varje timme och ville inte somna om eller skrek så fort jag la honom i sin säng till slut gav jag upp och låt honom sova i vår säng . Han vaknade igen men jag behövde inte komma upp iaf och oftast tassmetoden funkade. Det jä med ryggen känner jag igen tänk bara vilken tur du har somnar 170 cm själv är 159 cm och det dör med sänk sängen och lägga Caspian där på nåt sätt som han inte vaknar funkar si o så … Men jag vet inte om du har läst ett inlägg som jag skrev typ i augusti om att vagga barnen i knän eller benen isf famnen det hjälpte min rygg iaf . Alltså du gör så här sitt i sängen och sträck ut dina benen lägg en kudde på dina fötter och låt Collin sova där rakt eller på sida vilket han bil och vagga försiktigt i början blev jag Tvungen att hålla Caspian’s hand för att han ska komma till ro med efter typ 5-10 min så somnade han och jag lät gå minst 30 min innan jag tog upp honom i famnen och la honom i hans säng eller vår säng , det bästa att du har hans täcke eller filt på honom från början och ta med den till sängen så att han behåller värmen prova det jag lovar att det funkar … Kolla på bloggen om du vill se en bild på Caspian när jag vaggar honom det är mellan de första inlägget . Håll ut vännen det går över men underlätta allt som möjligt för er själva låt honom sova hos dig några nätter han kommer inte bli van med jag lovar dig och Ge Närhet.
  Kram

 6. Jennie - mamma till Leonard

  Typiskt att allt ska krångla samtidigt!

  Ja, jag har ju då varit med om att ta ut min ilska på bilen när jag inte fick upp bagageluckan, ställer mig och sparkar de hårdaste jag kan på bilen vilket resulterade i någon timme på sjukan där de konstaterade stukad fot. Så pinsamt när de frågade vad som hänt och jag säger ” steg snett i trappan och trillade,” haha.
  Men så skönt de är ibland att få ta ut sin ilska på nåt 😉

 7. Erika

  Ja jag känner med dig idag. Min dotter som är lika gammal (och tung) har ont i öronen efter förkylning och båda sovtudeena på dagen fick tillslut bli i min famn och nattsömnen blev tre timmar senare och sittandes upp i vår sjöng. Nu är man lagom trött. Nu får vi båda hoppas på en bättre helg.
  Kram

 8. Emma

  Ush, tycker synd om dig ! Det retliga är ju att antingen händer inget eller så händer allt på samma gång.. men tänk vilken bra dag det kommer vara imorgon! Det kan ju knappast bli en sämre dag än idag 🙂 ha en trevlig helg så hörs o ses vi hoppas jag nästa vecka :)<3

stats