Idas Mirakel

Första föräldramötet

Ikväll har vi varit på vårt första föräldramöte!
Hihi ja man kände sig lite grön och vi hade ingen aning om va de skulle prata om. Men det var riktigt roligt att få ett ansikte på de andra barnens föräldrar och höra lite om hur verksamheten fungerar.
De har just nu ett vattentema där barnen få utforska vatten på olika sätt, de berättade om deras utomhusvattenlekar och visade både filmer och bilder på barnen när de lekte med en stor vattenbalja inomhus och i vattenpölarna där ute.
Collin har ju bara gått i tre veckor om man räknar inskolningen så tyvärr var vi nog dem ända som inte fick se någon film på Collin men det var ändå roligt att få se va de kan tänkas göra på dagarna 🙂
Höll även på att dö söthetsdöden när jag fick syn på Collins första riktiga mästerverk, nämligen ett egenplockat löv de hade limmat på papper, laserat och limmat dit små ögon. Alltså shit va blödig man blir!

IMG_4655.JPG

Vi fick även reda på att i början av december kommer de ha ett julfirande vid 16:30 så vi föräldrar kan vara med. Barnen (och föräldrarna) får gärna vara små tomtar och lucior, alltså shit va jag längtar!
Hihi sånt här har man längtat efter sedan man fick barn, att få teckningar, komma på julfiranden och skolavslutningar i kyrkan. 🙂
Tyvärr för oss föräldrar och barn så fick vi även reda på att 2 av 4 pedagoger är gravida (givetvis är det super roligt för dem och vi önskar dem all lycka till!) men vi hade gärna haft dessa underbara fröknar kvar.
Men vi får hoppas det kommer två nya lika snälla barnskötare/pedagoger/fröknar ja va de nu ska kallas 😉
Men summa summarum så gick första föräldramötes riktigt bra och var väldigt trevligt. Collin som skulle lägga sig tidigt hade härjat med sin mormor, morfar-Henke och moster Melina och hade inte somnat förens 19:45. Aja hoppas han sover gott och orkar med en förmiddag på förskolan då jag jobbar en kortis pass.
06:00 ringer klockan så nu är det nog bäst jag slänger mig i säng 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ylva

  Hej Ida! Jag vet att du inte har studerat så länge än men skulle såå gärna höra hur du tycker att det funkar att plugga med plutt på förskola. Jag har en 14-månaders och efter att ha skrivit högskoleprovet så vet jag att jag kommer in på min utbildning i januari! Positivt och negativt med att plugga istället för att jobba? 🙂

  Kram!

  1. idasmirakel

   Ylva: ja du det är ju inte lätt att svara på än men jag tror att det är en stor fördel för Collin.
   Schemat jag lämnat in än så länge till föris är på 23 timmar i veckan och det är med hemma studier medräknat.
   Om jag kommer behöva mer tid så kommer vi bara någon gång ibland upp i över 30 timmar men vi kommer sällan eller aldrig upp i 10 timmar om dagen som de med 7-16 jobb behöver ha sina barn. Givetvis är det inget fel med att ha dem så länge men man är ju hellre med dem själv. 🙂
   Positivt med att plugga när barnen är små är att de aldrig behöver känna av den ekonomiska och när man är färdig så har man ett bra jobb med bra betalt så man kan fokusera på dem 🙂

   Va roligt för dig! Jag kommer så väl ihåg när jag gjorde mitt andra hp och från att inte ha en chans att komma in till att komma in när det är som flest som söker var stort för mig!
   Va ska du läsa?
   Kram! 🙂

 2. Denise - Mamma till finaste N!

  Spännande! Jag var på mitt första föräldramöte för några dagar sedan. Kul att få en inblick i vad de gör på dagarna och ett ansikte på alla föräldrar! Imorgon ska vi ha föräldrafrukost där vi ska få se ett projekt dem hållt på med i några veckor! Bra intiativ tycker jag =)

 3. Gniztra

  Wow vilken nice blogg du har 🙂

  Skulle va jättekul om du ville kika in i min internetshop Gniztra.com.

  Kanske ha en tävling ihop?

  Eller nått annat samarbete 🙂

  Hör av dig!

  Kram Gniztra

stats