Idas Mirakel

Glutenfri

För ett tag sedan så läste jag på en blogg som jag följt länge vars barn också har alopecia en kommentar.
Tjejen som skrivit kommentaren har/hade alopecia som jag uppfattade rätt lik min egen, mycket fläckar som kommer och går i perioder med skov i princip hela tiden (alltså aldrig utläkt).
Hon hade testat att lägga om kosten och blivit glutenfri och vips hade hennes hår kommit tillbaka och hon hade inte haft en fläck på flera år va jag fattade det som.
För bara någon vecka sedan la jag upp en bild på instagram (kolla taggen #idasalopeci för bilder) och en tjej skrev till mig här på bloggen.
Jag skäms lite för jag glömde svara henne, är galet dålig på att svara på kommentarer, jag vet.
Men va glad jag blev för hennes kommentar!
Efter hennes kommentar tog jag tag i det och har nu börjat äta så glutenfritt som jag kan.
Det är gluten i galet mycket som man inte kan tro så att lägga om allt lär ta ett tag men i nästan all mat äter jag nu mer är glutenfritt.

image

image
Vi besällde city gross glutenfria matkasse för att få lite inspiration.
Lär bli fler gånger.
Dessa två var de enklare rätterna men så galet goda. Alex gjorde torsk/ingefära/morötter och annat gott i knyten i ugnen med blomkålsmos och rå blomkålssallad till. Alltså Jötapetter va gott det blev!
Vi har även en kycklingsrätt och en köttfärsröra kvar. Smarrigt! :)!
image

image

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. hippieminded

  har en bekant som har alopecia och som äter glutenfritt och mår bättre,med lite hår som kommit tillbaka men inte allt!Eftersom alopecia är en autoimmun sjukdom så är det garanterat bra att sluta äta gluten, liksom med alla autoimmuna sjukdomar. Jag har varit glutenfri i över 6 år och har aldrig mått bättre. Det blir lättare med tiden att hitta alternativ och idag finns det så otroligt mycket bra alternativ. Svårast för mig var att sluta med brödet, vilket jag nu har ersatt med äkta surdegsbröd, dvs jäst mer än 24 h. I en lång jäsningsprocess bryts gluten ner och många som är intoleranta kan äta det. Dock får det inte stå glutenfritt på förpackningen eftersom det fortfarande innehåller gluten, dock minimalt som ej är . Leta efter ett bageri som säljer äkta surdegsbröd där jäsningsprocessen varit längre än 24 h!Både godare och nyttigare än alla glutenfria bröd som säljs på ica.Aja ett tipps för att göra övergången lite lättare,lycka till.

  1. idasmirakel

   Hippieminded: va glad jag blir för din kommentar!
   Jo men visst finns det mycket! Jag som aldrig kollat åt glutenfritt-hyllan tidigare hade ju ingen aning om hur mycket fint det finns!
   Det tråkiga är när man blir bjuden så finns det aldrig något utan gluten så då får man snällt ta en slät kopp medans de andra smaskar på smörgås tårta och bullar. Däremot blir jag glatt förvånad över mina nära och kära hur de har lyckats att anpassa fikat till när jag kommer, det värmer!
   Övergången är inte lätt och speciellt med mackor som jag gärna äter, brödet som finns är så torr och kletigt så det fastnar i tänderna så det blir gärna liggandes tills det blir dåligt tyvärr.
   Ska absolut kika på ditt surdegstips! Tack så hemskt mycket 🙂

stats