Idas Mirakel

God morgon?

20130206-133033.jpg
Slängde in en till bild på mitt hemmagjorda babynest, är skit nöjd och ni har gett mig så fina kommentarer om det så man blir ju skita glad! 🙂

God morgon eller middag, morgon för mig eller ja jag vaknade 12:30..
Igår kväll / i natt så kunde jag självklart inte sova men när vi skulle gå upp från soffan vid 2:30 så fick jag skit ont i magen, i övre delen av magen och de kom och gick lite så jag trodde ju självklart först att det var förvärkar eller sammandragningar som gjorde ont. Inte att förlossningen gått igång men livmodern kan väl förvärka lite de sista veckorna va?
Aja vilket som jag tänkte inte mer på de och försökte somna med min varma riskudde på magen men klockan gick och jag gick upp efter en halvtimme för att kissa och då var jag svullen på hela vänstra kinden, den va knottrig och ser ut som när en hund jag inte tål lagt sig på den i flera timmar så huden börjar bubbla, eller som om man dragit en brännässla över kinden och så var ja röd och blå flammig. Tänkte inte jätte mycket på de eftersom min hud ändå är rätt konstig och kan reagera så ibland..
Men de slutade inte göra ont och smärtan kom och gick så jag börjar googla och kommer in på en sida där jag kan klicka mig till gravid symtom och där kan man klicka på ont i övre delen av magen, de gjorde jag så då kommer jag in på havandeskapsförgiftning och börjar läsa om det.
Symtomen man kunde ha va: svullen i ansikte, ont i huvudet, suddig syn, synbortfall, blixtar / stjärnor framför ögonen, ont i övre delen av magen, illamående, kräkning.
Självklart börjar man diagnosticera sig själv och jag hade ju ont i övre delen av magen, konstig svullning i ansiktet, och så kom jag ju på att igår morse så fick jag såna vita små blixtar eller stjärnor framför ögonen men inte tänkt så mycket mer på de utan tänkte att jag rörde huvudet för snabbt eller något, sen tänkte jag tillbaka på i lördags när jag skulle hänga med mamma och dom till torget och det bara svartnar för mina ögon och jag blir helt kallsvettig och mår illa..
Så jag blev ju självklart dö rädd att jag skulle ha de nu så jag funderade på om jag skulle väcka Alex och ringa in till förlossningen vilket de stod att man skulle göra direkt om man hade synbesvär och ont i övre delen av magen.. Men lugnade konstigt nog ner mig eftersom bebis verkade må skit bra och sprattlade som bara den vilket inte gjorde värken i magen bättre men hade han inte rört sig hade jag fått panik!
Somnade iaf vid strax efter fyra och vaknade vid sex när Alex skulle gå upp och visar honom min kind men vi bestämde att jag skulle ringa till BM, Alex ringde och väckte mig igen vid 9-9:30 nån gång för att kolla hur de va med mig och så att jag ringde till BM.
Jag ringde och bokade telefon tid till 10:30 och vaknar då av att BM ringer.
Hon säger att det borde inte va något men vill ändå att jag ska komma in i morgon bitti för att kolla till mitt blodtryck..
Så jag har verkligen sovit nada i natt! Är fortfarande orolig att det sa va något men han sprattlar på som bara den och möblerar om bland mina organ så de borde va lugnt tills i morgon iaf..
Usch ja så denna dag blir att ligga på soffan och ta de lugnt fast jag hade tänkt ta tag i mitt liv och försöka komma ut och fika med någon, var ju längesen jag träffade nån nu, är rätt ansträngande att göra sig i ordning och ta sig nån stans när man flåsar som en ko och sover dåligt och har ont i rygg och höfter.. Men men de får vänta då..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sofia

  Åh sånt fint babynest! Skulle vilja ha ett precis så som ditt ser ut! Du kan inte sy på beställning? 🙂

  1. idasmirakel

   Sofia: tack snälla. 🙂 tyvärr gör jag inte det men googla så finns det fler som syr och säljer 🙂

 2. Emelie

  Jag fick också sjukt ont i övre delen av magen när jag var runt samma vecka som dig (är nu i v.38+6) och jag blev helt kallsvettig och visste inte vart jag skulle ta vägen för att det gjorde så ont.. Jag tog kontakt med BM och hon sa att det är inte helt ovanligt att man känner så för att livmodern trycker upp mot bröstkorgen och då kan det bli en sån smärta. Hoppas att det inte är någon fara de du känner.

  1. idasmirakel

   Ne fy de hoppas ja verkligen! Ha inte nerver att klara av om de skulle va något fel, usch ja men är det så hittar man väl styrka. Men så ska ja nye tänka.. De är säkert bara jag som nojar i onödan.. 🙂

  1. idasmirakel

   Ja men precis de lugnar ju alltid ner en lite för då vet man att de mår bra än så länge iaf så får vi hoppas de är lugnt morgon… 🙂

 3. Therese

  Men usch då! Jag hade säkert ringt i panik eftersom man blir så rädd att det ska vara ngt fel med bebisen :/ skönt att du kollar upp det i morgon då så du inte behöver oro dig! Mvh therese

  1. idasmirakel

   Ja fy man oroar ju sig så sjukt mycket! Men de stod att de inte skulle röra sig om de är något fel och han har sprattlat på som bara den så de lugnade mig lite sm annars hade dött av oro! 🙂

stats