Idas Mirakel

Gravid vecka 29 (28+0)

 

Jaha då var det bara 83 dagar(detta inlägg skulle egentligen komma upp tisdag) kvar av graviditeten, om ens det?
Har verkligen inte fått nog av att vara gravid än men antar att det kommer snart då man blir större.
Börjar känna av att han börjar bli tung då det trycker ner mot bäckenet inuti mig eller hur man ska förklara.
I och för sig är det inte bara det som är tungt utan hela jag och allt jag gör är tungt.
Det är jätte ansträngande att röra sig och jag flåsar och är anfådd precis hela tiden.
Att vända sig i sängen är ett projekt!
Har gått upp en hel del i vikt och är nog uppe i 15 kilo, börjar faktiskt komma över gränsen där jag tycker att det är okej för jag känner mig inte lika fin längre, känner mig tjock.
Får knappt på mig mina gravid byxor längre och när någon tar en bild på mig ser jag bara hur stor jag blivit.
Ja jag vet så stor är jag väl kanske inte men min max vikt någonsin var innan jag blev gravid på 54 kg och det var bara ett kort tag sen gick jag ner till 52 igen.
Men för att vara en tjej som alltid varit smal så är det faktiskt inte så konstigt att känna sig stor som ett hus vid 65 kilo.
Den senaste tiden gör han typ inget annat än att hickar i magen känns det som, minst 3-4 gånger om dagen.
Hihi tycker faktiskt lite synd om honom för det är ju skit jobbigt att hicka hela tiden men det tränar hans lungor så han får väl hicka på då. 😉

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.
Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.
Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. idasmirakel

      Hihi tackar! Ja den är så mysig! Synd att man snart blir av med den men man får ju något mycket bättre har jag hört.. 😉

stats