Idas Mirakel

Gravid vecka 33 (32+0)

Ny vecka igen då, känns lustigt då veckorna går sakta men det går ändå snabbt och det känns inte som det var så längesen jag satt och gjorde ett sånt här inlägg..
Idag har vi vart och bekräftat Alex som fader åt prinsen, det gick mycket bättre än jag trott.
Trodde verkligen de skulle fråga en massa dumma frågor och ta in oss i olika rum men de var bara att skirva på pappren och visa leg så vart det klart.

Denna vecka har jag fått lite halsbränna, kom i förrgår och inget som var så jobbigt egentligen men har köpt novalucol ifall det skulle komma tillbaka och bli jobbigare.
Köpte även blutsaft idag för att få upp järnvärdet lite, det var inge gott kan jag säga usch!
Bebis han utvecklas i magen och igår fick jag lida armarna runt hela magen för det gjorde så ont när han tryckte och sparkade. Idag har han dock vart väääldigt lugn och ett tag blev jag rätt orolig men han har rört sig och nyss hickade han så hela magen hoppade på mig!
Usch ja det kan de väl bjuda på en spark då och då och gärna lite mer så man kan va lugn..
Sömnen är ju som sagt helt upp och ner och någon rutin på sovtiderna finns inte alls.
Just nu sover jag när jag kan och kroppen tillåter mig för det går bara inte när den inte vill..
I morgon är det dax för ett nytt barnmorske besök och då ska Alex vara med och jag hoppas och håller tummarna för att bebis fixerat sig och ligger som han ska. Vill inte behöva göra en sån yttre vändning eller vad det heter eller kejsarsnitt.

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.
Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Kan inte riktigt förstå att han nu ska vara ca 43 cm lång och väga 2,2kilo.
Snart är han färdig att komma ut och träffa sin mamm och pappa för första gången, åh va jag längtar!
Han börjar bli stor nu min lilla kille och nu är det bara fin fixet kvar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats