Idas Mirakel

Gravid vecka 34 (33+0)

 

Då vart det nya gravid vecka igen då, vecka 34 (33+0) närmare bestämt.
Denna vecka har gått fort, fort, fort!
Det bråkas i magen mest hela tiden och jag undrar när han sover där inne?
Sömnen är som den har vart de sista 10 veckorna, helt upp och ner. Kan inte sova i mer än någon timme åt gången så som mest får jag nog 6 timmar i sträck. Tur jag kan sova när jag behagar och kan somna på dagarna då, fast det är ju inte varje dag jag känner att jag behöver. Försöker tänka att om jag inte sover alls på dagen blir det lättare att sova på natten men det kvittar, jag kan inte sova bättre för det. Så sover jag inte på dagarna så uteblir den sömnen helt.
Ryggen blir bara värre och värre, har ont mest hela tiden, inte döds ont men ni vet så där ont i ryggen man kan ha. Benen känns som de har svullnat lite mer och jag får mer och mer sura uppstötningar och halsbränna. Kräks rätt ofta lite granna i munnen när jag böjer mig.
Men prisa gudarna än så länge har jag inga bristningar!
Sammandragningarna har faktiskt lugnat ner sig lite denna vecka, tror det beror på att jag lyssnar på min kropp mer och tar allt i lugnare takt och det tyngsta ger jag mig inte på alls, utan ber om hjälp i stället.
Va rätt längesen jag drömde något, kissebesöken är rätt så täta och jag går upp rätt så exakt en gång per natt, beroende på hur länge jag sover då vill säga.
Idag är det 48 dagar kvar tills han är beräknad och vi längtar massor! Känns som det kommer gå jätte fort samtidigt som det är en evighet kvar.
När jag tänker på honom kan jag verkligen inte få in i huvudet att det ligger ett så stort barn i min mage som ska väga 2350 gram (ca), det är ju helt sjukt att tänka på, och för att skona min kropp så vore det ju bra om han vill kika ut lite tidigare och då väga 3000g som känns som lite lagom. Det vägde jag 🙂

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.
Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. idasmirakel

      Haha tack! Ja det känns faktiskt som varje vecka är något att fira att det går fram och inte bakåt.. 😉

stats