Idas Mirakel

Gravid vecka 40 (39+0)

 

Ja då var vi i final veckan, välkommen vecka 40!
Visst hade jag hoppats på att slippa gå in i vecka 40 men men nu är jag rätt glad att den är här iaf.
Bebis rör sig som vanligt väldigt ofta men han verkar lite trött i sina rörelser, visst måste det va skit trångt nu men jag är nästan lite orolig för att det kan bero på att magen är så hemskt ihopdragen att han inte kan. Magen har helt seriöst vart ihopdragen de senaste tre dygnen utan att släppa en enda gång, vilket är rätt påfrästande för mig också.
Hoppas det inte påverkar honom?!

Som jag skrev igår så har slemproppen gått och jag hoppas innerligt att det blir bebis inom denna vecka iaf. Magen har sjunkigt rätt mycket den senaste veckan, jag har gjort ett kollage jag tänkte visa er med.. 🙂
Har haft lite mensvärkssmärta till och från och lite förvärkar också men inget super jobbigt så det går väl ann men hade gärna sett att det ledde till bebis när man har ont.

Just nu kan jag inte tänka på något annat än när förlossningen ska hoppa igång.
Vi längtar som bara den och hoppas bebis vill träffa oss snart.
Att gå hemma och bara känna efter är rätt drygt, visst jag har börjat uppskatta det lite mer nu när jag vet att det bara är några få dagar kvar att få vila och bara göra det jag vill men jag hade lätt kunnat byta ut det mot nattamning, bajsblöjor och bebisskrik bara jag får träffa min son nu.
Jag älskar dig redan en massor men nu vill jag få ett aniskte på dig…
Lilla prins kom ut nu!

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, by InstantSavings” href=”#”>försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. idasmirakel

      Ne precis man går bara runt i ring och trampar eller ligger och rullar tummarna.. Men man får tänka att det bara är dagar kvar nu innan man för resten av livet kommer vara mamma och ha någon annan att hela tiden oroa sig för.. 😉
      Tack snälla du! 🙂

stats