Idas Mirakel

Jobb söndag och nya kuddar

Hej och hå nu har denna mamma jobbat sitt andra pass, äh inget avancerat men ändå 7:00-11:00. 🙂
Skönt att kunna spara in lite på föräldradagarna men ändå få lite klirr i kassan. 🙂
Jag ska jobba tisdag kväll så tyvärr missar jag gympan denna vecka och sedan nästa måndag kväll har jag en till tur.
Det här med försäkringskassan måste jag lära mig, eftersom jag inte jobbade heltid innan Collin så har jag fattat det som att jag inte kommer behöva ta ut 5 dagar i veckan efter att Collin fyller ett år, någon som vet om det stämmer?
För det hade ju varit jätte bra för då kanske jag kan bara ta ut tre dagar och jobba en och ändå få ihop lite pengar och kanske till och med jobba någon mer dag här och där för att spara in fler dagar och ibland tjäna lite extra.
Ja jag måste nog ringa fk och kolla läget!

Tanken är att ifall jag kommer in på min utbildning till hösten så ska Collin börja på dagis i november.
Kommer jag inte in så är jag rätt säker på att jag kommer in i januari nästa år så då skulle det vara så himla bra att kunna ha Collin hemma tills dess och jag jobba några dagar i veckan så föräldradagarna och pengarna går runt.
Nästan så jag inte vill komma in till hösten för att vara hemma med mitt lilla gryn är det bästa som finns! Men å andra sidan vill jag komma igång med utbildningen helst igår så den blir klar snart. 🙂
Aja tjata om tråkigheter!

Fick hem nya kuddar till soffma från H&M home i veckan och nu har jag äntligen fattat va billigt och smidigt det är att beställa kuddfodral från hm som man snabbt, enkelt och billigt byter ut ofta. Dessa kostade 49kr st och innerkuddarna är ifrån Ikea så nu äntligen kan jag byta när jag vill!

20140209-115357.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lina

  alltså på sjukpenningnivå och blanda med lägsta dagar menar jag. haha händerna och hjärnan samarbetar inte nu. 🙂

 2. Ida

  Jag fick också hem ett sånt brev från fk (min dotter fyller 1 i mars) och jag hade ingen jävla aning om att det var så! ”Mickis” och ”lina” har rätt!
  Blev både chockad och besviken, även om mina dagar ändå kommer räcka så länge som jag tänk vara hemma. Men jag hade ju planerat att fortsätta ta ut 4 dagar i veckan som jag gjort hela tiden just för att ha så många dagar kvar som möjligt. Men nu blir det knappt något över alls. Hade jag vetat detta tidigare hade jag kunnat snåla ännu mer flesta året…
  Och att ringa fk tog nästan en timme innan jag kom fram….
  Lycka till!

 3. Hanna

  Hej! Va roligt att jag hittat din blogg. Jag har en loppa som är också är född i mars – 13 och tycker det är så kul att läsa om andra mammor med jämngamla barn! Jobba/Vara hemma är den eviga frågan här hemma. Och försäkringskassan? Jag förstår ingenting, men man får väl sätta sig in i det lite mer antar jag.

 4. Lina

  Du behöver inte ta ut just 5 föräldrar dagar men du måste vara sysselsatt 5 dagar, du kan tex jobba 2 dagar och sedan ta ut 3 föräldrar dagar.
  Men för att behålla din SGI måste du ha inkomst för 5 dagar/vecka.

 5. Linn - mamma till Theodor

  Ganska säker på att du måste ta 5/vecka ändå. Tror det räknas mer som att du är hemma 100% med barn och måste då ta ut för minst 5 dagar. Jag jobbade inte heller heltid och har aldrig hört något om det du skrev (men vore ju gött om jag hade fel haha!).
  Har du inte väldigt krångliga frågor så fråga försäkringskassan på Facebook. Jag ringde häromdagen, plats 416 i kö. Satt i kö över 20 min sen vid nummer 40 bröts samtalet……. Hopplöst!!!

 6. Ulle

  En sak jag tänkt på….tror inte det är lätt att få en förskoleplats i November (i alla fall inte där jag jobbar). Lycka till !! Tack för en fin blogg.

stats