Idas Mirakel

Jul med Kappahl ♡

Förra året vid jul satt jag och drömde om hur nästa jul skulle bli som nybliven mamma. Första julen med barn kommer bli hur mysig som helst!
Jag älskar julen och allt som hör där till som pepparkakor, lussebullar, granar, pynt, pyssel, snö, tända ljus, skinka, julmust, julkalendern (OBS jag kör alltid ett räjs med mysteriet på Greveholm originalet), julmarknader, julmusik och ja allt som har med julen att göra!
Detta året ska julmyset maxas när man gör det för sin son. Hihi jo visst han kommer inte förstå så mycket men julen är nu mer för honom och det ska bli så roligt att se hans min när hans första tomte knackar på dörren.
Jag håller på att längta ihjäl mig!
Tänk en tidig december morgon när julkalendern är på tvn och en liten blöjkille sitter i soffan i pyjamas med en flaska välling åh det bubblar i mig när jag tänker på det!
Nu kommer vi väl inte kunna ha en traditionell gran om Collin ska va på och klåfingrig så inget händer men jag ska ha massa mini granar och en massa annat pyssel.
Självklart ska lilleman få en tomtedräkt han kan mysa runt i. 😀

20131021-233950.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Vilken fin tomtedräkt, lite annat än alla fula tunna pyjamas tomtedräkter! Åhhh, kan bara säga att den där känslan att fira först riktiga julen med barn är underbar. Första året var min son bara några veckor så det räknas knappt. Året därpå när han var precis ett var hur mysigt som helst! Här är lite bildbevis; http://annasjul.blogspot.se/2011/12/luciamorgon-pa-basta-satt.html
  Nu ser jag fram emot att fira jul med två söta söner och hur storebror ska visa allt för lillebror!

  Förresten om du gillar julen missa inte alla julbloggar som finns på webben.

 2. Linda

  Men så söt. Kommer längta järnet till julen. Första med min son 🙂 Diggar din blogg. Undrar om du kan göra ett inlägg om hur du började med mat till Collin. Är nämligen i startgroppen. Hur gör ni med nattningen?

  1. idasmirakel

   Linda: oj ja när vi började med maten så kokade jag en morot och en potatis mosade var för sig och hade i lite bröstmjölk som jag sedan frös i iskubsformer. Super smidigt att ta fram en om dagen. Vi höll oss länge till iskubsstadiet, tror vi tog de sista för bara två veckor sedan men mot slutet fick han en form av potatis, en med morot, en med lax, en med broccoli och en med ärtor så det blev ca en halv portion.
   I början klöktes han jätte mycket och ville absolut inte äta men vi tragglade på och nu äter han allt och det verkar inte vara någon botten på honom 😉
   Nattningen för oss är rätt smidig, vi vet att han alltid är trött vid sju så då byter vi till pyjamas och han äter oftast somnar han så då har vi bara burit upp honom men nu måste vi borsta tänderna så då får man väl försöka göra det i sömnen. Är han vaken så går vi bara upp och lägger ner honom i sängen och går ut så somnar han. Ibland så somnar han inte på en gång och då ligger en av oss i våran säng och andas lite tyngre så han känner sig trygg och inte ensam och det brukar funka.
   Hoppas du fick något svar, kram! 🙂

 3. Eva

  Ååååh!!! Min söttjej hade den där klänningen vid jul när hon va ett halv år (nu är hon tre), så himla gulligt! Så fantastiskt att se reaktionen på granen när den kom upp.. Stooora ögon! Å reaktionen året efter (då 1,5 år) va nästan bättre, hon gick varv efter var runt den och så ” Åååh mamma Åååh ”
  Älskade jul och älskade ungar <3

 4. Jennie - mamma till Leonard

  Jag är också helt galen i allt som har med julen att göra och jag brukar också dra ett räjs och kolla på mysteriet på greveholm och Sunes jul, hihi 🙂
  Kommer bli mysigaste julen någonsin och längtar så jag spricker. Förra året fick vi i julklapp en tomtedräkt till Leo och helt sjukt att man nu sitter ett år senare med sin son som snart ska få använda den 😀 så söta små tomtenissar vi kommer ha i jul 😉

stats