Idas Mirakel

Julkalendrar till småttingar

Julen börjar närma sig och jag hade inte en tanke på att man kan ha en julkalender till små barn. Choklad är för oss helt uteslutet och jag hoppas jag aldrig kommer köpa det till mina barn, iaf inte innan 10 års åldern (haha vi får väl se 😉 ) men nu har jag fått upp ögonen för två alternativ till choklad och en sån kalender med 24 klappar med små skit.
Jag fick syn på Pixis julkalender för några dagar sedan (missade att den fanns på Ullared! Typiskt…) vilket är en kalender med 24 små mini böcker man kan läsa ihop med sina barn. Kalendern ska dock finnas på adlibris, Ica maxi och liknande butiker. 🙂
Vilken kalender tänkte jag, utan godis och utan en halv förmögenhet på småskit för att få en hel kalender.
Igår fick jag tipset på instagram av en mamma som tipsade om boken Jul i stora skogen.
Alltså jag säger bara vilken grej!
En sån hade jag älskat som liten och det hade inte spelat någon som helst roll om vi läst samma varje år, utan snarare tvärtom, den hade bara blivit bättre och bättre!
Visst visst nu kanske Collin är snäppet för liten i år också men att bara få läsa för honom och julmysa är ju det som är själva grejen med hela julen för mig. 😀

IMG_4699.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Komiskt 🙂 vi hade boken förra året (och ska fortsätta ha så länge vår son vill såklart, den är supermysig :)), och jag köpte Pixi-kalendern på Gekås förra veckan! Tycker båda är kanonbra alternativ som du säger. Orka hålla på att skaffa alla 24 presenter, som ändå bara slutar i att man köpt en massa skräp för alldeles för mycket pengar…

 2. Elin. Mamma till Elton

  Tack för tipset!! Pixi kalendern verkar ju toppen, hoppas den finns i Ullared nästa vecka då min moster ska dit. Elton älskar böcker!

  1. idasmirakel

   Elin: eller hur! Roligt att det finns alternativ för de som inte äter socker 🙂
   Den finns kvar! Collins kusins mamma var där i söndags och köpte men till Collin 🙂

  1. idasmirakel

   Theres: den fanns! Collins kusins mamma hade varit en ängel och köpt en till honom i söndags så han får en! 🙂

stats