Idas Mirakel

Kräftfiske och högskolan!

Ja igår va en riktigt bra dag!
Inte nog med att det var det årliga kräftfisket med Alex släkt.
Collin han hade så mycket att titta på. Dels de båda retro traktorerna, fyrhjulingen och crossen men också av kräftorna. Han tyckte de var skit spännande och satt med handen i den stora baljan och plaskade runt med handen i fast det låg två kräftor i. Buse! 🙂
Vi hade super trevligt och när Collin fått sin välling i vagnen och somnat stannade jag kvar och avslutade kvällen med en lättöl ihop med svärmor till klockan var 11.

Men vet ni va?! Igår kom andra antagningsbeskedet till högskolan, alltså sjuksköterskeprogrammet jag har sökt till för 34 gången! (Inte riktigt 34 gånger men det var 6 år sedan jag sökte första gången)
Och tyvärr kom jag inte in men är nu på reserv 6!!!
Ja de har tagit in 130 personer så av dessa 130 så måste ju 6 av dem kommit in på en annan utbildning, fått jobb eller ja en massa olika anledningar men jag tror faktiskt att det är min tur denna gång.
Jag har nu ställt om mig helt och räknar med att de kommer ringa rätt så snabbt efter uppropet. Eller ska man åka på uppropet och se? Eller hur gör man?
Aja men hösten ser ljus ut för mig och jag är så glad att det äntligen verkar vara min tur!
Tänk att jag har världens finaste barn, vi håller på att bygga vårt drömhus och nu är det äntligen dags för mig att få påbörja min drömutbildning!
Just nu är jag bara så lycklig. 🙂

20140807-203632-74192557.jpg
Ett stycke lyckligt barn som fick åka traktor flak hem 😀

20140807-203724-74244505.jpg

20140807-203741-74261526.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Härligt med plugg! Heja dig! Är det ssk du ska läsa är jag osäker på om du kan läsa kurserna i ”oordning” som Paula skrev. När jag läste det kunde man inte göra så då de hade vissa spärrar typ har du inte klarat anatomin kan du inte läsa farmakologin osv. Lycka till nu!

 2. Sara

  Va kul! Jag hade också ringtprogramansvarig eller kursansvarig! Sen hade jag åkt på uppropet hur som hellst! Mkt info i början som man lätt missar om man inte är med från början! Viktigt att få en bra start eftersom man slängs rakt in i studierna direkt! Frustrerande då om man inte riktigt är med på banan! Lycka till!

 3. Ella

  Kan nästa garantera att du kommer in! Jag var reserv 33 i Uppsala och visst ringde dom och erbjöd mig plats (dock 1 vecka in i terminen)

  Var reserv 1 i Umeå och därifrån ringde dom dagen efter antagningsbeskedet 🙂

 4. Paula

  Ett tips – ring till din skola och fråga! Tror du får prata med någon kursansvarig eller programansvarig eller kanske intendent/ studievägledare, rektor… ja någon som sitter på lite makt och berätta hur mycket detta betyder för dig! Om de redan nu kanske vet ifall du har bättre plats? Hur stor är chansen att du kommer in? De är nämligen inte så snabba med att kontakta ”rest” elever och det är verkligen inte jätte kul att komma in mitt i terminen!

  Ett annat tips är att leta upp kundansvarig till första kursen på utbildningen och ringa hen och fråga om inte de har en extra plats på kursen. Du kan faktiskt kasta om din utbildning hur du vill så länge du läser alla kurser som är inkluderade, så spelar ingen till vilken du börjar med egentligen. Finns många sätt att att ta sig in på plugget 🙂 lycka till!

 5. Elin Andersson

  Åh vad roligt med en utbildning du verkligen vill gå! Är också i plugg tankar, men har ännu inte riktigt bestämt mig om vad, när och hur så att säga. Men nu till min undran, hur har ni lagt upp det med ett husbygge då bara en utav er har ( vad ni vet nu) en fast inkomst? Om du vill dela med dig av tips och tankar så vore jag taksam, jag sitter nämligen i samma sits som du, med man, barn och lite funderingar inför hösten ( hoppas på extrajobb, jobb såklart) avslutade nämligen mitt förra arbete innan jag gick på mammaledighet förra året, och vår prins börjar på förskolan nu i september.. vad jag förstått så ska Colin inte börja förrän till våren? hur lägger man upp en sådan plan? ja du fattar, en lite virrig morsa behöver lite tips, älskar inspiration från människor som vågar satsa på sina drömmar! Önskar att jag själv skulle våga lite mer 😛 man vinner nogpå det i längden!

stats