Idas Mirakel

MAM bröstpump

Nu kommer väl fler av er som är mammor protestera men skulle jag tipsa om något som jag tycker är något man behöver ha hemma när man blir mamma så är det en bra bröstpump.
När vi var i lagda på NEO så fick jag låna en super bra maskin som var elektrisk och hade flera olika steg och sugtekniker man kunde välja mellan och när min mjölk rann till på dag 3,4 så var den rena undermaskinen!
Jag hade så jäkla ont och brösten var stenhårda. Det rann precis hela tiden och jag bytte amningsinlägg en gång i timmen för de var fulla och blöta. Så jag pumpade, i början pumpade jag slut på det ena bröstet när han sög på det andra men slutade med det för att inte stimulera till mer mjölk och i stället pumpade jag bara lite grann för att släppa på det värsta trycket.
Min mjölk ställde snabbt in sig till Collins begär men idag har de av någon anledning blivit hårda och fulla igen så idag testade jag bröstpumpen vi har från MAM, det är en handpump och ja trodde aldrig den skulle va så bra som den är men den funkar superbra!
Jag är övertygad om att jag hade fått mjölkstockning om inte jag kunnat släppa på det värsta trycket i början när mjölken rann till och oj va ont det gjorde!
Aja så nu vill jag rekommendera detta till er gravida som väntar ert första barn. 🙂

20130411-184744.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jojjen

  Jag kunde ej amma men i början lånade jag en sån gul från sjukhuset och sen använde jag någon billig variant. Gav lite bröstmjölk i ca 5 veckor men mest ersättning. Vid fem veckor slutade jag helt och kan även där säga att pumpen är super att ha när man slutar för att ta bort det värsta trycket.

 2. pia

  Eller så väntar man tills man känner att den behövs å då skicka iväg pappan till å köpa. Så slipper man kasta ut pengar på något som bara står å påminner en om att man aldrig fick nån mjölk å inte kunde amma som man så gärna ville…….

  1. idasmirakel

   Pia: 🙁 hoppas du inte tog illa vid dig, precis man räknar ju med att allt ska gå bra och allt bara ska rulla på men ibland blir det inte som man tänkt sig. Och pressen man har på sig från alla håll när det kommer till amningen gör det inte lättare. När vi låg på neo och Collin var så trött av medicinerna och somnade så fort man la till honom så blev sköterskorna stressade och de som jobbade på förlossningen tjatade om att jag inte skulle lyssna på allt de sa på neo om amningen och allt var kaos och då blev man stressad och de fick en att känna att man var dålig som inte kunde se till att ens barn fick i sig det han skulle. Tycker sjukvården ska informera mer om att alla faktiskt inte vill eller kan amma och att det inte är något konstigt med det.
   Kram på dig Pia! 🙂

 3. Anneli

  Har samma bröstpump o den e verkligen toppen. Smidigt när man sen kan mata med samma flaska som man pumpat i o inte behöver hålla på o hälla över i annan flaska osv. I början när jag hade supersåriga bröstvårtor så fick jag låna en elektriskpump vilket va toppen för den manuellla liksom rev upp såren när bröstvårtorna töjs o det va ju inte såå kul. Den elektriska va verkligen toppen, snabbt gick det. Nu har jag dock i nästan 4 mån tid anvönt mig av den här manuella och skulle inte ha klarat mig utan den.

  1. idasmirakel

   Anneli: ne precis den verkar super bra och kommer nog användas flitigt här hemma. 🙂
   Kramar 🙂

 4. Sofia

  Jag har en elektrisk bröstpump här hemma som jag vill bli av med om du är intresserad!? 🙂 Testade den bara 3 gånger då min mjölk aldrig kom igång :/ Kämpade över 1 månad att få igång mjölken men det funkade inte ( blev akutsnittad så kan ju bero på det med )
  Men jag har iaf ingen användning av den längre så behöver du en kan du ju höra av dig 😀 [email protected]
  Kram Sofia

  1. idasmirakel

   Sofia: tack så mycket för erbjudandet men är nog rätt nöjd med denna.. Men tack så mycket ändå.. Kram 🙂

  1. idasmirakel

   Rebecca: ja jag tycker den funkar skit bra och smidigt med flaskorna till som ska va så bra.. 🙂
   Kramar! 🙂

 5. dixie

  Har funderat på att köpa en, men velar mellan el och manuell. Funkar det lika bra tycker du? Med första barnet gick jag låna em elektrisk, men jag fick liksom aldrig ihop det när jag skulle pumpa ur och spara? Det kändes som hon åt så ofta att det inte skulle finnas när hon blev hungrig igen… Den här gången känner jag att jag måste få kläm på det så jag kan bli avlastad. Den första vägrade fö flaska så det funkade aldrig ändå…
  Vilken förlossningsberättelse förresten. En sån resa. Så skönt att allt gick bra och det fanns bra handlingskraftig personal på plats. Hatten av för dig! Och grattis 🙂

  1. idasmirakel

   Dixie: ja jag tycker den funka lika bra men man får ju handpumpa men de var inte alls jobbigt och jag tyckte ändå det fik fort innan jag fått ut ett mål mat.. 😉
   Ja precis lite hjälp kan man behöva ibland..
   Lycka till. Kram på dig.. 🙂

 6. Monica-Mamma till Alfred

  Håller med dig! Jag är väldigt tacksam över att jag har köpt en bröstpump. Vaknade en natt med frossa och världens ondaste bröst så jag fick sätta mig och pumpa och sen var det bra 🙂 hade nog dött utan pumpen där 🙂 så det är ett väldigt bra tips! Kramar!

 7. Helena

  Håller med dig helt och fullt Ida! Utan min pump så hade nog mina bröst trillat av där för ngn vecka sedan.
  Bra också att kunna pumpa ut bröstmjölk när man får problem med såriga och variga bröstvårtor och man svimmar när ens älskade bebis vill ligga och snutta konstant. Bröstpumpen är suverän:-)

 8. Emelie

  Jätte kul och bra att du ger tipset! 🙂 Jag har stått och klämt på samma pump som du tipsat om och varit hemskt sugen men har känt att jag kanske ska vänta och man vet ju inte om den är bra, men nu känner jag mig mer säker på att nästa gång jag står och klämmer ska jag nog slå till innan våran prins hunnit anlända! 🙂
  Stora gratulationer till er super fina Collin! 🙂
  Du har verkligen en super fin och bra blogg! Har följt med spänning! 🙂 kram!

  1. idasmirakel

   Emelie: ja den är verkligen super bra! Helt klart värd pengarna! 🙂
   Lycka till och grattis till din prins i magen.. 🙂
   Tack så hemskt mycket, kramar.. 🙂

 9. Ellen

  Bra när man får lite tips innan den lille kommer. Vad kostar den du har? Har kollat på olika och vissa är verkligen superdyra, men klart om dom är bra så är det ju värt det. Han är supersöt lille Collin. Skönt att allt gick bra till slut även om det vart en jobbig förlossning. Kram

  1. idasmirakel

   Ellen: ja precis det är junior säkert alla behöver en men jag hade nog fått panik för det gjorde så ont och sen kan man ju behöva en om man man lite längre fram ska iväg några timmar själv så den står nog inte helt oanvänd om man köper en.. Denna gav vi ca 350-380 för och då är det en flaska man skruvar på en napp på så kan man ge direkt och så får man med en extra flaska också.. 🙂
   Kram på dig!

stats