Idas Mirakel

När helgen gått och praktiken ska börja

Hur fort går inte helgerna då?
Denna helg har vi som vanligt haft fullt upp, igår var det sim och sedan hade vi hela min familj på mammas sida på besök plus några vänner till familjen. Riktigt trevligt 🙂

I morgon börjar min första prakik (VFU) som sjuksköterskestudent. Jag ska va på stroken/ medicin G i Eksjö.
Det blir långt att pendla, ca 1 timmes enkel resa. Men det får gå, det måste gå.
Vi börjar 06:45 vilket gör att jag senast måste åka 05:40. Farao va svårt det kommer bli. Jag som dessutom är rent livsfarlig när jag är trött och kör bil. Det är ju en sak om man ska åka i 20 min då kan man ju hålla sig vaken men att sitta trött i en bil i 1 timme blir inte lätt.
Jag som dessutom har sjukt svårt att gå och lägga mig på kvällen och har sjukt svårt att gå upp på morgonen. Inte nog med det så när vi går kväll så är jag hemma tidigast 23 och sen upp igen 05:00. Omg!
Nej nu vart det slut gnällt, det ska iaf bli väldigt roligt att få se ett till sjukhus och att få lära mig så mycket som möjligt. 🙂
I morgon börjar vi med en samlings dag där vi får en introduktion och rundvandring på sjukhuset. Ska bli kul 🙂
image
Ett grytunderlägg kan lätt förvandlas till en strängläggare eller en tallriksharv med lite fantasi 🙂
image
Visst har dessa rosor en så vacker färg?! Har nog aldrig haft denna färgen innan och de är så himla fina 🙂
image
Håll tummarna för mig att jag klarar att ta mig helskinnad fram och tillbaka till praktiken.
image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenna

  Hej! Jag har läst din blogg ett bra tag nu men har nästan aldrig kommenterat men tänkte att jag skulle göra det nu 🙂 jag jobbar som sjuksköterska och blev färdig januari 2014 och sen dess har jag jobbat många kväll/dag pass där jag lägger mig vid 23 och vaknar 05.15. Det jag ville säga är att det är tufft och svårt men när man väl är inne i det så går det jättebra så du kommer att klara det, du kommer att komma in i det sen 🙂 dessutom så jobbade jag på en avdelning som delade med stroken och det var väldigt intressant så du kommer att trivas 🙂 lycka till!

  1. idasmirakel

   Jenna: va roligt att höra! Tack snälla för din kommentar.
   Så roligt att få läsa om er som läser och ännu roligare när ni inom vården berättar.
   Ha en toppen dag! 🙂

stats